woensdag 12 augustus 2009

Een stekend probleem


Tot eergisteren had ik er zelf nooit problemen mee maar helaas ik heb nu ook een redelijk grote en jeukende bult in mijn nek. Gevolg van een beet van een Daas ( ook wel bekend als steekvlieg of paardenvlieg).
Nu loop ik voornamelijk tussen de weilanden en bossen rondom Drachten en daar lopen de voornaamste slachtoffers van de daas, denk aan paard / koe en reeën. Maar helaas komen ze ook voor rondom Amsterdam zoals M-J recentelijk en pijnlijk nog meemaakte.
Een van de oplossingen zou bedekte kleding zijn ............. erg leuk voor het lopen in de winter maar in de zomer en met 25 graden niet altijd een optie. En omdat ze ook door dunne kleding kunnen bijten moet er eigenlijk naar wat anders gezocht worden.
En een andere oplossing zoals de boeren gebruiken in de weilanden is voor ons hardlopers / wandelaars en fietsers niet echt van toepassing.

Volgens de info op Wikipedia komen ze oa. op geur, warmte en beweging af.
Daarmee komen we dus uit op ....... niet lopen tijdens warme broeierige zomerdagen of iets opsmeren of opspuiten.
Nu zijn er vele smeersels op de markt die wel of geen Deet bevatten, en de meeste zouden ook werken tegen oa. teken. Ik moest ook nog even denken aan een stukje dat ik ooit las over SAS militairen en Avon crème. Sommigen komen met ...veel knoflook eten !!!! Erg lekker maar of dit is aan te raden met het zweten wat je doet tijdens het lopen! Kortom welke helpt nou echt goed en langdurig voor een zwetende en dus warme hardloper?
Ik heb nu 2 flesjes van verschillende merken ( Care plus deet spray 40% en Vapona anti insect spray 40%) en zal ze de komende dagen / weken eens testen. Ik kijk er nu al na uit want ze ruiken beide heerlijk ........... not.