maandag 3 mei 2010

Lopen en Pech onderweg


Afgelopen Zondag stond er voor mij een leuke trailtraining (25km en fietsrondje van ?km) in de planning in en rond de bossen/heuvels van Nijmegen en Groesbeek. Incl. enkele km's die de Nijmeegse vierdaagse lopers op de Donderdag (zevenheuvelen dag) onder de voeten krijgen.Dit alles in een combinatie van familie bezoekjes die grotendeels rond dit parcours wonen. Maar zoals gewoonlijk kwam er weer wat tussen ..... oa.zo waren de weersverwachtingen slecht en zouden 2 van de 3 familieleden niet thuis zijn en als laatste er moets nog wat geklust worden. Kortom ik koos eieren voor mijn geld en bleef thuis.
Echter het lopen / fietsen moest wel door gaan dus dan maar de bossen van Beetsterzwaag in voor de nodige modder ( helaas zonder enige heuvels) om te lopen en een fietsrondje uit de Triathlon van Drachten met veel tegenwind en ongeveer iets meer als 30 km in 1 uur 4min.
Kort daarna ging ik lopen echter na een 2tal dagen regen waren vele bospaden veranderd in modderpaden en snel was ik meer aan het verspringen dan hardlopen. Wat een verschil met een paar dagen geleden toen het volgende bordje zeker een reden had.De zon kwam zelfs tevoorschijn en dat maakte de het geheel toch nog iets dragelijk.
2 uur 15 min. later en ongeveer 21km verder was ook deze martelgang voorbij en kon ik bijkomen op de bank.M-J daar tegen fietst ondertussen veel naar haar werk en terug wat een grote aanslag bleek te zijn op het profiel van haar banden( oorspronkelijk semi-offroad banden) wat resulteerde in kleine scheurtjes en een langzaam leeglopende band.
Anti lek moest er dit keer wel onder want je weet maar nooit ............... en dat laatste kwam sneller dan je dan hoopt.
Maandag ochtend stond er na haar looprondje van ?km ook nog een fietstochtje naar haar werk op het programma en waarachtig iets na de helft van haar tocht ........sssssssssssssssssst band leeg......
Natuurlijk gaf de reparatie oplossing geen hulp en dus besloot ze de fiets aan een hek vast te zetten en verder te lopen (rennen) met nog 8km te gaan. Ik vanavond met de auto de fiets opgehaald en wat bleek bij thuiskomst ........ er zat een klein steentje in de binnenband.
Hoe dat erin is gekomen is zal een raadsel blijven maar het is er waarschijnlijk bij het opleggen ingevallen en door mij over het hoofd gezien ........ sorry schat ik zal de volgende keer beter opletten.