zondag 31 oktober 2010

De Tied Kwiet loop 2010 in Steenwijk

Afgelopen nacht was het dan zover De TiedKwietloop......  17km in 35 min.... Ok eigenlijk 1uur 35 min. maar omdat we om 02.00 uur 's nachts liepen en de klok om 03.00 een uurtje terug ging (wintertijd) kwam ik zo rond 02.32 weer aan bij Grand café De Rechter op de markt in Steenwijk.
De voorbereiding voor deze funloop bestond uit 18 uur niet slapen ..... Halloween feestje in Almere met veel "bloed". Daarnaast een berg  frikandellen - kroketten - loempia's en friet afgewisseld met enge mierzoete cakejes.
Je ziet een ideale voorbereiding om 17 km te gaan hardlopen .........
Als je rennend een foto maakt van jezelf
Op tijd aangekomen met zijn 3-en (Fons de hond, M-J en Patrick) op de markt bij Grand café de Rechter en met nog een uur te gaan voor de start tijd zat voor een verlichtende omkleed partij.
Ronald schreef over iets over een kerstboom dus besloot ik in de sfeer te blijven en als een soort rendier te komen ...... 
Vele lopers stonden al klaar incl. de aanwezige en vooral dronken jongeren ( en later in de nacht dronken ouderen).
Na een korte ontdekkingsreis door het café de webloggers (oa Pieter en Gerjanna) en onbekende twitteraars (ben zelf geen twitteraar) gevonden en samen beginnen met het aanbrengen van de lampjes.

M-j zou samen met hond Fons meefietsen en indien mogelijk voor de foto's zorgen ...... helaas was de batterij naar een 3tal foto's leeg ( reden de vele Halloween foto's van het feestje ervoor).
3 verlichte Nutty's ... met dank aan Ronald voor de foto
Opgetuigd als RENdier (zoals Hero het zo mooi opschreef) begonnen we om 02.00 aan onze mistige 17km .
De 1ste 9km liepen we al mooi kletsend met zijn 3-en (Ronald en Hero) en  M-J op de fiets ernaast maar na de drankpost begonnen de aanwezige Halloween etenswaren zich te roeren. Waar ik normaal zo goed als alles kan eten voor en tijdens het lopen dit keer moest ik de 2 heren laten lopen en zelfs een paar keer paar meter wandelen om "wat" te laten ontsnappen.
Eenmaal van deze gassen verlost begon de uitrusting zich te roeren en dit zou de rest van de 5km duren ..... de ducktape was aan het loslaten ( vochtig weer icm 11km bewegen) dus het tempo kon niet omhoog om de heren te achterhalen. Het hielp ook niet mee dat ik zo af en toe verstrikt in de bomen raakte met mijn zendmast / botsauto geleider of wat men de spriet om mijn rug ook noemde. De bedoeling was om de hele 17km  in uitrusting te lopen en niet de laatste km's alles moeten uitdoen. Na 32 min (ok eindtijd 1 uur 35 min) was de finish weer in zicht. Kijk dat zijn nog eens toptijden.

En hier onder een filmpje van onze razende reporter Ronald.


Nog even een praatje maken met paar omstanders en vrijwilligers alvorens me af te melden ( helaas weer x tal minuten erbij) om daarna afscheid te nemen van de webbloggers omdat de dag / nacht zijn tol had gehad bij Fons de hond en dan een druk café iets te veel van het goede is. 

Het was een erg drukke dag maar we hadden het voor geen goud willen missen. Super georganiseerd door AV start 78 met al zijn vrijwilligers  + 1hond.  En nu maar plannen gaan maken voor volgend jaar 
Maar een nachtloop is erg leuk om mee te maken .... en is misschien een alternatief voor vele andere loopjes op de zeer drukke loopkalender in Nederland.

En zo zagen we er uit tijdens Halloween .........