zaterdag 31 juli 2010

21km Lauwersoog -Ulrum

,
Raymond,Ritchie, Patrick Sylvia, Ronald
Hij stond al een tijdje (lees vorig jaar) in de agenda maar nu was het dan eindelijk zover. De halve marathon Van Lauwersoog naar Ulrum.

De dag ervoor (Vrijdag) begon de voorbereiding al "goed" met eerst een stukje fietsen van 29 km (en veel wind tegen) naar Leeuwarden. Het avond eten bestond uit verse pasta en Italiaanse gehaktballetjes speciaal door M-J gemaakt. Daarna als toetje een tartatin met peer (lees veel zoet en bladerdaeg) en als extra toetje (bij de tv) een bakje pinda's ....... je ziet alles ging goed tot de verse pasta.

Nu had ik het plan om net als afgelopen Dinsdag er een bike-run-bike van te maken maar de afstand van +/- 50 km fietsen + 21km lopen en 50 km fietsen met regen en veel wind maakte me echter niet echt enthousiast.
Maar gelukkig was daar M-j met DE oplossing ......... zij zou me wegbrengen (en verder naar haar werk gaan) en ik hoefde "alleen" nog maar te lopen en terug te fietsen.........

Aangekomen in Ulrum zag zij daar Ronald en Sylvia die ook net waren aangekomen na een lange tocht uit het westen des lands.
Ik begon een plekje te zoeken voor mijn fiets en bewaarplaats voor mijn rugzak zodat wij vlot daarna de bus in konden die ons allemaal naar Lauwersoog zou brengen ( prima geregeld). M-J zwaaide ons ondertussen uit en kon "eindelijk" naar Leeuwarden.
Aangekomen in Lauwersoog begon het zachtjes te regenen zodat de meeste lopers Restaurant Schierzicht indoken alwaar ons een warme geur van gebakken vis omhelsde ....... hmmmmm. En waar we ook andere bekende en onbekende tegenkwamen.20 min. voor de start gingen de meeste toch maar naar buiten voor een klein stukje inlopen en om even een blik op de omgeving te werpen.
De familie Kooistra was ook weer van de partij ..... nu niet om deze wedstrijd te organiseren maar voor de levering van de tijdklokken ( en die stonden nu mooi om de 5 km)


Net voor de start nog snel even een praatje gemaakt met Sjacco en Mariska Kramer die vertelde dat ze vandaag waarschijnlijk niet 1ste zou worden omdat de vriendin van Luc Krotwaar (Sharron Tavengka) mee zou doen. En helaas zou ze gelijk krijgen ...... met 24 sec. verschil werd ze 2de in 1 uur 17 en 33 sec..
Toch erg knap gedaan ..... wij deden er namelijk veeeel langer over.

Omdat ik niet voor een pr ga lopen maar meer op mijn hartslag ( niet boven de 170) kon ik zo goed als mijn eigen tempo bepalen en na even met Raymond gelopen te hebben ( die uiteindelijk harder wilde gaan lopen) sloot ik mij aan bij Haas Ronald en Sylvia ....... samen probeerde wij haar uit de wind te houden ( helaas kreeg ze alleen de regen over haar heen) met een strak/ gelijkmatig tempo erin. Wat als gevolg had dat ons groepje steeds groter werd. Gelukkig heb ik een waterdichte camera zodat er toch nog wat foto's geschoten konden worden (alle foto's op deze pagina en nog wat meer).
Misschien de volgende keer weer een filmpje proberen. Maar voor hun (Ronalds) belevenissen klik even door naar zijn verhaal.

De km's vlogen voorbij maar door de gein/ongein van de 2 hazen deden we er niet iets meer dan 1 uur 45 min. over .......... ik 1 sec. (!!!!) meer maar de 2 hieronder links op de foto uiteindelijk 5 en 6 seconden. Dit heeft te maken met chip die om je voet zit die ervoor zorgt dat je (netto) tijd pas in/ uitgaat als je over de start / finish mat loopt ...... ik starte wat achteraan en finishte bijna gelijk dus mijn uiteindelijk tijd is wat minder.


Het biertje (gekregen van een jongen onderweg) smaakte heeeerrrrlijk maar na de helft heb ik hem maar weggedaan want er moest ook nog een stukje gefietst worden.

Na het ophalen van mijn rugzak en het gratis herdenkingsT-shirt mijn fiets opgezocht .... snel andere schoenen aan .... helm op en klaarmaken voor 45km of 50 km fietsen.
De route op mijn telefoon ingevoerd en fietsen maar ......... met nog meer wind en heel wat regen.
Uiteindelijk kwam ik na 46km thuis met een gemiddelde snelheid van 28 km per uur ( ik probeerde dit nog naar de 30 te krijgen maar het zat er niet in).

De schade van vandaag was een kleine blaar ( loop en fietsschoenen waren ook wel erg doorweekt) .... klein beetje last van mijn linker kuit ( veel wind onderweg) en een racefiets die morgen (Zondag) een schoonmaak en onderhoudsbeurt verdiend.
Maar al om al een erg leuke dag met leuke lopers (m/v) en toeschouwers ...... op naar de volgende loop.
En om het geheel als triatlon training compleet te maken ( antwoord op vraag van John) een flinke duik in ........... de badkuip.
De volgende keer maar weer een echte duik ...... vandaag al genoeg water gezien / op mijn hoofd gekregen.