zondag 15 november 2009

Modder is goed voor ........ de running center cross


Vandaag op het programma geen Zevenheuvelenloop maar een..... 10km wedstrijd. En de eindtijd ........... 51 min. en 14 sec.
" Maar" 9min. langzamer dan mijn pr.
Wat is er onderweg toch gebeurd?

Nou verklap ik misschien al wat als ik de titel zeg ....... Running Center Cross Circuit.
Wat dus wil zeggen (cross) ..... lopen op onverharde bodem ( gras, zand, etc) en met het weer van vandaag (regen) modder .... veel modder die bedekt was met een dikke laag bladeren. En de pr is gelopen / staat voor de verharde weg.
Een van mijn favoriete winter lopen .... de cross en al jaren op het programma. Afstanden van 5 tot 10 km en met uitzondering zoals de boscross in Diever van 10 tot 42 km
En vandaag was er weer de eerste voor mij dit jaar. Helaas alleen want M-J moest werken.
Het Running Center Cross Circuit bestaat uit 4 wedstrijden in de Provincie Friesland ( Leeuwarden, Steenwijk, Bakkeveen en Appelscha.
Maar er zijn er zowat elke week wel 1 of 2 in de buurt dus ik zal kijken welke ik zal aandoen.
Ok ik dwaal af .......

De wedstrijd begon voor mij ( recreanten) om 11.30 en toen was het nog droog. Maar omdat het de laatste dagen veel geregend heeft was het park "De Froskepolle" te Leeuwarden op de meeste stukken al een grote modderpoel.
Ik heb tot aan de start lopen prutsen met het Garmin horloge van M-J ( mijn Suunto voetpod gaf deze week de geest) en miste bijna nog de start daardoor met als resultaat dat ik na later bleek "vergeten" heb om op start te drukken ( of zoiets .... lees geen data).
De start ging voorspoedig maar na rondje 3 ( van 8 van 1250 meter ieder) merkte ik dat ik toch wat te snel was vertrokken en ik echt even een tandje terug moest schakelen.
Daarna was het aanmodderen voor me ...... ik had geen zin om bij de 1ste cross al mijn nek te breken en mijn verkoudheid van afgelopen week zorgde er zelfs voor dat ik in ronde 6 en 7 zelfs even moest wandelen ........ ik moet toe geven dat ik zelfs even dacht aan voortijdig uitstappen. En dan is het wel goed dat de wedstrijd maar 10 km is ..... de pijn duurt geen uur.
Na de wedstrijd tijd voor een gezellig praatje onder het genot van thee in de regen voordat de reis naar huis weer werd ondernomen.

Er was ook een lichtpuntje in het geheel: mijn recentelijk aangeschafte Inov-8 schoenen hebben zich perfect gedragen tijdens hun eerste (wedstrijd) modderdoop. En het webbloggers t-shirt is nog steeds leesbaar.

Maar ik kon waarschijnlijk geen genoeg krijgen van de regen zodat ik aan het eind van de middag samen met M-J nog even 11km ben gaan lopen. De lange duurloop werd voor beide uitgesteld tot volgende week.