zaterdag 30 januari 2010

The day after tommorow

Vandaag (Zaterdag) zoals al eerder vermeld dus weer geen wedstrijd wegens sneeuw en ijs op het parcours.
Er was in de nacht weer leuk wat sneeuw bijgevallen en dus bestond de eerste training van vandaag uit sneeuwschuiven .......... zo langzamerhand mijn "favoriete" krachttraining.
In de planning vandaag indien mogelijk de 21km van de pinguïnloop te verkennen als het even kan op de fiets ( 2de training van de dag) om te kijken of het te belopen is zodat ik dit Zondag in mijn duurloop kan toevoegen.
De zon bleef schijnen en na alle andere verplichtingen (winkel / klussen etc) werd het dus tijd om de fiets te pakken. Gelukkig heeft de fiets brede 26" banden die voldoende grip boden onderweg.
Om een lang verhaal kort te maken de route was redelijk te doen ........... indien ik en de rest 3 paar schoenen kon meenemen ook nog 100% hardlopend ........... 60% gewone wegschoen, 30% trailschoen en 10 % met spikes aan ............ natuurlijk is het dan ook wel te doen op de normale schoenen maar dan zal er op stukken echt gewandeld moeten worden ( of anders iets breken).
Na bijna 30 km was ik weer terug met de bedoeling om morgen te gaan lopen. En dan hoogstwaarschijnlijk wel op de normale schoenen omdat 70 % van mijn route over al dan niet zichtbaar asfalt gaat. Althans dat was de bedoeling ...........

Helaas begon het het aan het eind van de middag weer te sneeuwen en zal het morgen weer een pool avontuur worden. Met hoogstwaarschijnlijk nu de trailschoenen aan de voeten en vele lagen kleding en andere winterse attributen.

Maar waarom die titel vragen jullie je af .............. net zoals Nederland hebben ook andere landen "last" van de kou en sneeuw. In Engeland hebben ze het over "The Big Freeze" en vanavond was er op channel 4 een programma over met de zelfde titel en hoe we er nu en vroeger mee omgaan en wat we misschien in de toekomst nog kunnen verwachten.
Na dit leuke stukje info kondigen ze de daarop volgende film aan .........
The day after tommorow ............ een film die gaat over het snel veranderen van het klimaat (Al Gore iemand) naar een volgende ijstijd .......... compleet verzonnen natuurlijk en nooit (?) mogelijk in dit tempo maar toch zet het je aan het denken ............. Nederland ligt nu al stil bij 5 cm sneeuw.

Ik denk dat ik morgen tijdens mijn lange duurloop een leuk onderwerp heb om over na te denken.
Welterusten iedereen.