dinsdag 1 februari 2011

Webbloggersloop 2011

De hardlopende brulkikkers
Voor mij de 1ste blogloop editie maar ondertussen al het 1ste lustrum ( 5jaargang) en nu voortreffelijk georganiseerd door Gert en Marco in de bossen van Baarn en Hilversum.

Om 09.00 werd ik afgezet door M-J ( zij ging naar ouders en verjaardag vriendin) bij de McDonalds in Joure omdat ik zou gaan carpoolen met Hero en we onderweg  Kees nog zouden oppikken. Hero's "rustige" rijstijl zorgde ervoor dat we mooi op tijd in IJsselmuiden waren alwaar we wel even de verkeerde deur bel pakten ... tja altijd leuk die straatnaam bordjes. Maar gelukkig hadden we een telefoon en was kees in zijn oranje jas ( zie foto hieronder) zo te spotten.

Volgens de heren werd al druk getwittert op deze ochtend en waren er zelfs al mensen aanwezig ..... die waren zich vast aan het warm lopen met rondje van 12 km !!!!!! ..... ik begreep later pas waarom (iets met auto's die ons terug moesten brengen van Hilversum naar Baarn).
Aangekomen bij Eethuis-Café "de Generaal" in Baarn snel wat handen schudden en namen uitwisselen ( ik kende er maar een paar) en aan de koffie voordat we naar buiten gingen voor de groepsfoto en deel 1 van de tocht.
Iedereen had  zich goed aangekleed op de kou ( wij waren nog vertrokken met dichte mist en - 4) maar het weer werkte gelukkig goed mee en op wat enkele koude lichaamsdelen waren er geen problemen. 


Even een kleine uitleg ..... de route is ongeveer 24km lang en was in 2en geknipt zodat lopers die niet de volle mep wilden lopen daar konden instappen en de laatste 12km konden meelopen.
Er was wel even wat opschudding ontstaan over het tijdschema en de km's want in de uitnodiging stond iets vermeld van "rustige loop die iedereen kan meedoen" en 20 km  ..... en dan met een tijdschema van start 12.00 en om 13.00 bij rustplaats ( 12km) en instroom 2de groep ...... !!!!!!! kortom noem het rustig lopen 12km in 1 uur ..... Maar het zou allemaal goed lopen en  hoofdzakelijk zou de laatste loper de snelheid bepalen ( lees de voorste wachtte even).En om 12.00 vertrok het gekakel richting Hilversum ..... arme wandelaars die voor de rust in het bos liepen.
Het 1ste stuk ging gedeeltelijk over een mountainbike parcours en dat was ook meteen te merken aan de ondergrond  die bevroren was ..... enkelbrekende toeren moest je soms uithalen om overeind te blijven.
Er werd al snel veel gekletst en gelachen en dit zou de komende 24 km niet veel minder worden.
Aangekomen bij de rustplaats waar er bidons met sportdrank klaarstonden incl. een herbalife reep en voor diegene die wat geld doneerde voor de Pink Ribbon  (actie van de Pink Power Pearls) een berg vol met heerlijk zoete Zeeuwse bolussen was er tijd om even bij te komen van het 1ste deel en konden de andere deelnemers zich bij voegen voor de 2de 12km.  Dank u sponsors voor de bidons+ drank en eten.Na een x aantal minuten vertrokken we weer en we liepen gelukkig nu over mooie en vlakke paden met alleen een omgevallen boom als versperring / vertraging.
De laatste km's vlogen voorbij en voordat je er erg in hebt is het ook weer bijna voorbij. Met nog een drukke weg oversteken en wachten op elkaar gingen we de laatste km's in.


Ik begin het nu ook al weer te herkennen omdat ik hier lang geleden veel gefietst en gelopen heb en het is leuk om te zien dat er in al die jaren weinig veranderd is ..... ok er zijn wat rotondes bij gekomen.
 
En voordat je het weet is daar dan het eindpunt en staat de verzorging al weer klaar met drinken en eten en als toetje een lekkere warme douche. Zo te horen heeft ook iedereen (op enkele blaar na) het goed doorstaan en ook ik kom er goed doorheen ...... het was misschien iets minder km's dan in mijn planning (35km) stonden maar ik schrijf hem bij als 24km duurloop met praten ........ ook goed om dat "eens" te doen en dan te zien hoe ik dat er vanaf breng.  Na een 1/2 uur kwamen we (vele druk aan de twitter) fris en fruitig  weer samen op het parkeerterrein om daarna zijn allen in de gereedstaande auto's weer terug naar af te rijden .... Eethuis-Café "de Generaal ".
Met om de dag af te sluiten een hapje en drankje ...... en natuurlijk nog vele verhalen .... dit met het nodige lawaai ...... het leek soms wel een schooluitje.
Kiekeboe
M-J en  Fons konden nog het laatste kopje koffie meepikken voordat we samen weer naar huis reden. Gelukkig voor Baarn keerde de rust na 18.00 weer terug ........ moe en voldaan konden we terug kijken op een leuke dag.


Voor de "rest" van de foto's klik HIER om ze te bekijken en te downloaden / gebruiken en stuur een eventuele mail als je ze in een grotere resolutie wilt. Helaas zijn sommige foto's iets onscherp maar de lopers gingen wat te snel voor de camera ...... en er bleek ook onderweg wat vuiligheid op de lens te zijn gekomen.