zondag 13 december 2009

Running center cross circuit Steenwijk

Vandaag voor ons geen Spijkenisse met veel webbloggers ( iedereen gefeliciteerd met hun prestatie ...de pr's vliegen je om de oren) maar stond er weer een cross op het programma. Voor mij dan want M-J moest helaas werken. En wel de 2de wedstrijd van het running center cross circuit met als startplaats Steenwijk ............ eh eigenlijk moet daar De Bult staan maar ik ben bang dat niet iedereen niet weet waar dat zou moeten liggen. Maar indien iemand de ware reden weet dan hoor ik het graag.


Het was een mooie droge iet wat frisse dag ............ kortom ideaal loopweer. Het parcours was geheel onverhard (zand, modder, bladeren en veel boomwortels) 2km lang ........ dus 5 rondes lopen en voorzien van best wel een pittige heuvel.
De bedoeling was om niet te hard te gaan en op een tijd van 50 min. te lopen ..........de kans op verstappen is erg groot en met volgende week een 21km wedstrijd in het vooruit zicht ging ik liever op veilig.
Het parcours lag er keurig bij met maar hier en daar een modderpoel ( wat een verschil met vorige week in Diever) en voor de rest stevige bospaden ( ok met wel wat kuilen erin)
Natuurlijk verstap je je dan een keer met even een wandeling als gevolg en de rest van de wedstrijd de rem erop gelopen ........... ging anders uitkomen op 46 + min. en dat was niet de bedoeling.
Uiteindelijk passeerde ik de finish in 49. 36 en dus was de missie geslaagd.

Dan nog even in de verzorgings tent aan de thee- bouillon en sportdrank en kletsen met mede lopers voordat de wandeltocht naar de auto weer werd ondernomen.
Hulde aan de vrijwilligers die iedereen tijdens hun race toejuichte of een opbeurend woord toeriep.


Kortom het was weer een geslaagde dag.

De 3de wedstrijd in dit circuit is op
Zondag 10 januari 2010 Bakkeveen en zal dan door AV Impala worden georganiseerd
Parcours: Recreatiegebied Mandeveld. Mjumster Wei 14, Bakkeveen