woensdag 25 augustus 2010

Raindrops falling on my head

Het is hier net als op vele andere blogs tijd voor een liedje als titel.

Dinsdag stond alweer de 8ste Brinkloop in Diever op het programma.
En omdat ik de afgelopen 3 weken niet kon lopen in Diever moest er heel wat gebeuren om me vandaag niet aan de start te laten verschijnen ........ ik vraag me nu wel af wat dat moet zijn want het werd me wel moeilijk gemaakt door moeder natuur. En dan vraag je je toch af of Fons onze hond niet gelijk heeft.

Net zoals Rinus en waarschijnlijk vele andere sporters kon ik het niet laten om het sporten te combineren met wind en regen.

Bij mijn vertrek was alles nog goed ( lees droog) natuurlijk stond er wel veel wind maar dat waren we de afgelopen dagen al meer tegen gekomen.
De route is ongeveer 38 km lang en na 10km kwam het al met bakken uit de lucht ..... incl. de afwisseling met lichte hagel ( al voelt dat niet licht aan) en onweer .... veel onweer.
En dan vraag je je toch af of het wel zo verstandig is om op een fiets te zitten tussen de bomen of al fietsend door de weilanden.
Even moest ik aan Amber en Ton denken die nu waarschijnlijk in Frankrijk in de zon naast het zwembad zouden liggen ..... tja verschil moet er zijn.

Hieronder een video van paar meter fietsen door de regen. Het mag dan wel gemaakt zijn met onze waterdichte camera maar of je er blijer van wordt .... oordeel zelf.

Schuilen is een optie maar dan moet je wel eerst een plek vinden om te schuilen ( bomen en weilanden met zo goed als geen huizen / boerderijen. En schuilen heeft nog een nadeel .... dan mis ik de start van de Brinkloop want zoals het er nu uitziet ben ik er pas om 19.10 met de start om 19.30
En ik moet me nog inschrijven, schoenen wisselen etc etc ......
Kortom proberen tempo te maken en op tijd aankomen. Natter dan nat kan ik toch niet worden en dus schroef ik daar waar het kan het tempo weer wat op.
Het is wel oppassen met veel verdwaalde takken en enkel boompje (!!!!) op de weg. Voordeel is dan wel weer dat er zo goed als geen mede weggebruikers zijn ( totaal 3 fietsers en 16 auto's gezien en 2 wandelaars met hun hond).

Om 19.05 draai ik de Brink in Diever op waar de organisatie staat te schuilen en zich afvraagt of ze het wel door moeten laten gaan. Zeg heren ik kom er speciaal voor uit Drachten fietsen en nat ben ik al dus van mij mag ie ....... twijfel twijfel maar als er dan meerdere lopers / gekken aan komen zijn ze om en geven ze het groene licht ( bedankt Jan)

Ik ga me snel inschrijven voor mijn 1ste 5km in Diever ..... ik had onderweg wel besloten om voor de 5km te gaan omdat het plan was om ook terug te fietsen met waarschijnlijk het zelfde weer terug.
Maar een kleine tak tussen de ketting zorgt ervoor dat ik een probleem met het schakelen heb dus besluit ik om voor de optie ouderlijke auto te kiezen ...... ouders zijn ook in weer en wind als trouwe supporters gekomen.
M-j was op dit moment haar eigen strijd tegen de elementen aan het uitvechten met een tochtje naar huis fietsen.

Mijn voeten voelen in de 15 min. rust voor de start erg koud en dat zal zo blijven voor de duur van de loop. Mede hierdoor gaat het lopen niet optimaal en het plan om onder de 18 min. te lopen is snel vervlogen.
Daarbij kom ik naast een loper van de 10km te lopen die graag de 10km zo rond de 45 min wil lopen en het 5km punt onder de 23 min.
Kortom een nieuwe haas klus ..... dan maar iemand anders helpen aan een leuke tijd.
Ik kom uiteindelijk binnen op 21 min. en 3 sec. en zie mijn volger stug doorzetten ( weet helaas zijn naam niet dus weet ook niet of zijn doel gelukt is).

Snel mijn fiets in de auto leggen en koud maar voldaan de weg terug naar huis. En wat schept mijn verbazing ........ de zon breekt door !!!!!! helaas een 2tal uren te laat.
Vanavond (Woensdag) is het hopelijk een keer droog op de fiets ( M-J in Burgum ophalen) en daarna onze fietsen onder handen nemen voor een nodige schoonmaak en reparatie beurt.