donderdag 26 augustus 2010

Weer eens wat nieuws


Wat doe je als je bijv. een arts / accountant / advocaat ( of een normale arbeider) bent en golfen als de ene hobby hebt en laten we hardlopen zeggen als de ander hobby.

Dan heb je soms een probleem als je moet kiezen tussen de een ander of de ander ( en ja het komt echt voor).... of laten we zeggen je had dit probleem want er is iets op gevonden ......... speedgolf maar ook wel fitness golf genoemd. Of klik op deze link . Ik had er al een paar jaar geleden over gehoord maar kwam het de afgelopen week weer tegen op het internet.

Het spel is zo goed als hetzelfde als normaal golf ( mbt de regels) maar je moet echt alles lopend / rennend doen ( dus zonder golfkar /golfbuggy) en je tas zelf dragen.
Meestal neemt men dan wel echter een kleine tas mee met een 4tal clubs omdat deze wel wat handelbaarder is dan een "normale" volle tas.
Het handicap systeem geldt ook hier met als toevoeging de gelopen tijd in minuten en seconden. Dus als je een 18 holes ronde in 90 slagen zou lopen en in een tijd van 65 min en 15 sec dan zou je score hebben van 155:15 en diegene met de laagste score wint.
Maar er zouden nog een paar verschillende versies zijn mbt de score / tijd en wie er gewonnen heeft. Als iemand ze weet dan hoor ik het graag.

Het zijn nu nog getallen die me ( en vele andere neem ik aan ) niets zeggen maar het is een poging waard om het te ontdekken. Maar eens maar eens kijken of het mag op een baan in Nederland ............. er zal vast wel een regeltje voor ..... herstel ...... tegen zijn.
Ik zie al de 1ste hardlopers golf webblog loop in 2011 ...... ok nu ren ik weer wat te hard van stapel.

- Update ....... en je kan zo natuurlijk ook zo mooi bijv. je Garmin 310 XT of andere gps horloge gebruiken / testen ....... zie deze link. Of de fietser die zijn nieuwe Garmin edge 800 wil laten zien ..... met niet alleen functionaliteit voor op de fiets (vectorkaarten) maar ook in het bos ..... naast de paden ....(de bekende rasterkaarten / stafkaarten).