woensdag 16 december 2009

Lopen in de sneeuw ....... update .... "de hel van 2009"

Vanmiddag iets vroeger thuis en dus kans om weer eens een keer voor het donker te lopen.
Wel met volledig winter uitrusting aan ............ erg charmant ......NOT. Maar wel functioneel lees warm en dat is met -1 of kouder wel handig.
Vandaag een interval op het programma en dat samen met onze kleine poolbeer Fons. Een goede 1 uur en 15 min. later waren we weer thuis.

Maar het verhaal gaat later op de avond verder .............

Zo rond 20.00 begon het langzaam te sneeuwen ....... en het bleef maar sneeuwen zodat we even later met zijn 3-en naar buiten gingen voor wat sneeuwlol.


Tijdens onze sneeuwpop actie kwamen er ook nog 2 hardlopers voorbij. Wat leek ons dat leuk / lekker om dat nu ook te doen. Maar M-J moest helaas zo gaan werken dus besloot ik nog even een rondje te wandelen / hardlopen in de sneeuw met Fons.
Het wandelen ging snel over in hardlopen want het was zo op de stoep niet echt glad ....... en 45 min. ( +/- 4km) later waren we weer terug.
Wat zou het nu toch leuk / lekker zijn geweest in Sneek bij AV Horror voor Dit ..... ik moest het doen met warme chocomelk.
Hopelijk ligt er morgen ook nog wat ( of de komende dagen weer wat verse sneeuw) om verder lekker in te lopen.
En wat zal het aankomende Zaterdag wel niet worden in Linschoten !!!!!!!!!

Update 06.15 ......... het is nu Donderdag ochtend en het heeft "iets" door gesneeuwd vannacht.
Er zal waarschijnlijk 20cm of meer zijn gevallen !!!!!!!!!
Ik zie een leuke training vandaag. Foto's volgen hopelijk later.

Update 09.30 ...... nu een poging om 40 km verder op het werk te komen is mislukt (met 25km per/ uur op de snelweg en 60 min later kwam ik 25 km ver) gaan we vandaag vast nog wat lol beleven in de sneeuw.
Al zal het wel niet echt hardlopen worden maar meer een soort trail / survival loop.
Er ligt nu ongeveer 40 cm sneeuw en het blijft maar vallen.

Hier vast een voorproefje van onze trailhond .......


En vanmiddag zullen we de pas aangeschafte Icebugs ( met spikes)
eens gaan proberen ........ misschien wel handig om ze vast in te lopen met zicht op 21km van a.s. Zaterdag.
Ik heb ze net al even geprobeerd met een wandel tochtje naar de bakker en tot nu toe geen problemen ........ wel even opletten in de winkel (spikes) maar dat zie ik met hardlopen niet snel gebeuren .......... of de straat moet sneeuw / ijs vrij zijn.
Ondertussen staan er ook al wat foto's op ons andere blog ..... de rest komt later.

Update over de Icebug schoenen:

Ze lopen heerlijk en je glijd absoluut niet uit. Natuurlijk is dat wel even wennen want je ziet e andere mensen om je heen af en toe glibberen. Verder heb ik zo goed als geen last gehad van koude voeten en  dat is een wonder.
Nadelen zijn er natuurlijk ook en de grootste is toch wel dat de spikes er permanent onder zitten en als je dus op een harde ondergrond loopt ( asfalt / tegels en zo) het een "aardig" lawaai maakt en het comfort wel wat minder is. Verder nadeel is dat ze niet overal in Nederland te koop zijn ...... onze kwamen dan ook uit Zwitserland ( zijn ook HIER te bestellen ) en ze voor schoenen die je maar een enkele keer per jaar aan hebt best prijzig zijn. Maar goed elk voordeel heeft zijn nadeel ..... en bij glad winters weer wegen de voordelen wat zwaarder.
Een andere keuze zou kunnen zijn om voor "Icespikes" te gaan of zoiets als de Yaktrax.

Succes