zondag 6 juni 2010

Run-Swim-Run


De afgelopen week veel fiets km's (bijna normaal aan het worden met veel woon-werk verkeer).

Maar ook het lopen werd niet vergeten .... zelfs 1 x allebij na het fietsen van 15km (33km p/uur) nog een loop rondje van 6km er achter aan geplakt.
En dat was niet grappig ............. voor de niet Triatleten onder ons .... de kans op stijve spieren bij het begin van het lopen is bij sommige (amateur) atleten onder ons groot ( en ik ben er zeker een van) en dan kan 6km best wel lang zijn.
Meestal verdwijnt hij na enkele minuten wel weer maar ik herinner mij nog een keer bij een wedstrijd dat het wel 1km duurde.
Het zou volgens velen kunnen komen door verkeerde zithouding maar ook dit heb ik al vaak getest / veranderd en de ene keer heb ik er last van en de andere keer weer niet.
Het is iets waarop ik vaker zal moeten trainen.

Vandaag stond er voor mij een duurloop op het programma maar wegens de warmte (24 C) / plezier / triathlon training etc wilde ik er een ren en zwem training van maken.
Omdat ik echter niet naast de deur kan zwemmen zou het dan wel een ren-zwem-ren (want je moet ook weer terug) worden. M-J ging mee op de fiets ( zij had gisteren al gelopen en kon zo naast hond de handdoeken in de mand meenemen).
In totaal werd het 7,25 km heen, x aantal meter zwemmen (en spelen met de hond), en 7,25 km terug tochtje ....... met af en toe wat rustiger dan 10km p/uur omdat hond Fons sommige stukjes mee rende.
Misschien iets minder dan de normale duurloop maar ach soms kan je niet alles hebben.

Moe en voldaan stonden we uren later weer thuis ............ en konden lekker even uitrusten in de zon ........ en met een waterijsje.