dinsdag 21 juni 2011

De LA - NY footrace


Even snel een "wedstrijdje" tussendoor (vakantie verslag en zo komt spoedig).
Ben je moe van de korte wedstrijden van 5,8,10,21,42,50,80,100,150,250 km of iets meer kijk dan eens op de volgende website van LA-NY footrace

Even een kleine opsomming .... wedstrijd van Los Angeles naar New York over 5100km of 3200 miles verdeeld over 70 etappes /dagen met start in LA op 19 Juni en geplande aankomst in New York op 27 Augustus.
Er doen dit jaar 16 lopers aan mee waaronder een Nederlandse en tevens enigste vrouw Jenni de Groot uit Friesland. Kleine correctie ... er doen 2 Nederlandse vrouwen mee. Anneke Kuiper is alleen geen loopster maar volbrengt de reis op haar fiets.  Kijk hier voor verdere info bij haar club Svfriesland. Elke loper wordt begeleidt door een aantal mensen ( op de fiets / step of anders). De 1ste dagen is men verplicht om een begeleider bij zich te hebben wegens de enorme hitte (gem. 40 gr.)

Tevens kan je de loper James Adams uit London GB volgen op zijn blog dat hij elke dag probeert bij te houden (dag 1 en 2 staan al online) .... klik HIER voor zijn site. Of hier een stukje in een Britse krant
Ook leuk om over de voorbereiding te lezen.

En je kan ook wedden op de uitkomst .... nee niet van de wedstrijd maar over heel belangrijke zaken :) zoals het aantal dagen zonder grote boodschap voor James ...... of hoeveel subway boodjes hij gaat eten enzo ..... klik HIER voor de link ( daarna doorverwijzing naar exel bestand met de regels / stand etc)

En dan hebben we nog de snelste loper na 10 dagen Rainer Koch uit Duitsland ..... man man wat heeft die er altijd een tempo in zitten. Klik HIER op zijn website en volg zijn verhaal.
Hij zet er ook elke dag ( indien mogelijk natuurlijk) een groot aantal foto's en dagboek op en niet te vergeten de uitslag van de dag ..... tja hij eindigt meestal als 1ste de etappe dus je zou kunnen zeggen hij heeft ook de meeste tijd voor andere zaken.
Dus wil je weten hoe de lopers het doen kijk dan zeker even op zijn site.

Helaas is Jenni uitgevallen op dag 4 met de hitte als haar waterloo. Ze loopt nu toch verder om New York te halen maar doet dit buiten de officiĆ«le tijd/wedstrijd om.  
Helaas is zij niet de enige want ondertussen zijn er al 6 uitvallers .... aiaiai en we zijn pas 10 dagen onderweg.