maandag 14 februari 2011

Running Center Cross Circuit ..... Appelscha

En vandaag de laatste van de 4 wedstrijden in dit circuit met misschien wel het mooiste en zwaarste van deze serie.

Zondag ochtend op de fiets naar Appelscha na eerst nog even een nieuwe buiten en binnenband op het voorwiel. Deze stond al een week plat na mijn winderige avontuur en zoals gewoonlijk moest het weer op het allerlaatste moment.
Rugzak kiezen voor de loopschoenen en wat andere zaken te vervoeren en de reis kon beginnen ( helaas fototoestel vergeten dus dit keer geen mooie actie foto's of filmpjes.
Nog even wat bedenkingen ivm de mist maar die trok gelukkig snel weg. Helaas stond er wel wat tegenwind ( niet zo veel als vorige week) en was het de 1ste 15 km niet echt warm maar de snelheid zat er al snel in en de 34km vlogen voorbij ...... incl. wat extra km's wegens omleiding en klein stukje verkeerd  rijden ( heb waarschijnlijk het bordje naar de start gemist) en als je dan de plek niet zo goed kent "verdwaal "je snel.

Aangekomen in Appelscha nog een klein stukje Cyclocross door het bos voordat ik de fiets bij de start kon neerzetten en mijn fietsschoenen kon omruilen voor de trailschoenen.
Ook wat mensen die me hadden zien rijden en vroegen hoe het ging (tegenwind) en waar ik vandaan kwam. En dat ik nu natuurlijk niet meer hoefde in te lopen. En als laatste nog snel even een gel naar binnen werken voor de nodige energie.

We starten precies om 11.30 en de 1ste 2 ronden ( ronden van 2km) ging alles goed en met de handrem erop om zo hopelijk uit te komen op een eindtijd van 50 min. Het is een trainingsloop voor mij en ik loop sowieso een persoonlijk pr op dit parcours ( 1 ste keer hier).  Voor mij ging nog even iemand goed onderuit en niet veel later in de 3 ronde begon ik mijn rechter enkel weer wat te voelen en ik moest zelfs even wandelen om hem even te ontlasten.
Helaas bleef ik mijn enkel voelen  in de bochten ( en die zaten er heel erg veel incl. kleine heuveltjes) en dus besluit ik om na ronde 3 ... lees 6km te stoppen omdat er ook nog terug gefietst moest worden en ik de komende weken ook nog wil lopen.
Helaas helaas maar de rugzak is binnen ( bij deelname van 3 van de 4 crossen) en na nog wat geklets met wat mensen en wisselen van de schoenen begin ik weer aan de terugreis. Die dit keer met de wind in de rug wel wat sneller ging. Helaas brak op de laatste paar km's nog wel even de kabel van de voor derailleur, maar gelukkig kom je met de overgebleven 11 versnellingen ook een heel eind.

Ik had met M-J afgesproken dat we elkaar zouden treffen in de bossen van Wijnjewouden  om daar samen met Fons de hond nog even een stukje te lopen ........ en als verrassing voor mij nam ze een tas vol lekkere zaken mee. En als toetje op deze 1ste picknick van het jaar liet zelfs de zon zich nog even zien ..... wat wil een mens nog meer.

O ja en dan nog even dit ....... het is er dan toch van gekomen ........ tromgeroffel ..... we zitten allebei op twitter ...... ja ja ik weet het ..... ik en mijn afkeer van al dat getwitter. Ik ben te vinden onder nuttysporter en M-J onder de naam granny_mj  . Nu nog even tijd hebben om me bij wat mensen aan te melden ..... en uitzoeken hoe dit nieuwe speeltje werkt. Dus geduld mensen en wie weet zoeken we jullie binnenkort ook via de twitter op ...... maar ons opzoeken mag natuurlijk ook.