zondag 31 januari 2010

De zondag duurloop met sneeuw en ijzel

Vandaag was het dan eindelijk weer zover ....... de uitgestelde duurloop. Gisteren was het parcours wit en glad en ik ging ervan uit dat de aanwezige zon de weg voor Zondag wel zou schoonmaken ....... Duh!

Helaas begon het Zaterdag avond wel weer te sneeuwen en dus lag er Zondag weer een vers pak van enige cm's.
De trailschoenen dan maar aan want de route zou grotendeels over wegen / paden gaan die geen strooi wagen zien. En de eerste 10km waren zo goed als compleet bedekt met verse sneeuw en de schoen keuze viel nog steeds goed uit ( grip op vooral verse sneeuw super).Waren er gisteren nog vele lopers onderweg vandaag lagen ze waarschijnlijk nog op een oor want ik kwam wel geteld 3 lopers tegen ( en een paar wandelaars) ...... de zon kwam zelf even door en ik kwam er achter dat een zonnebril nu wel handig zou zijn geweest, met zo goed als dicht geknepen ogen vervolgde ik mijn weg. "Gelukkig" was de zonneschijn van korte duur.

Halverwege het pad zag ik in de verte een loper mijn kant opkomen en het zag erna uit dat we wel eens de komende km's samen konden gaan lopen.
Even wachten en jawel hij ( naam ?) ging de zelfde kant uit. En dan is er het voordeel dat je in ieder geval iets hebt om over te praten ....... hardlopen natuurlijk.
We waren allebei bezig met onze duurloop en dus besloot ik om gewoon met hem mee te lopen terug naar Drachten. De rest van de km's samen liepen we over schone fietspaden .... wel iets minder met trailschoenen aan maar ach je kan niet alles hebben.
Gezellig kletsend over lopen en fietsen en wat nog meer vloog de tijd voorbij en voordat ik het wist waren we weer in Drachten en kozen nu onze eigen weg ...... ik moest echter nog even, maar "gelukkig" begon het te ijzelen zodat ik mijn gedachte daar op kon houden. snel weer de sneeuw opgezocht ( wat niet moeilijk was) omdat dat toch wat beter liep met deze schoenen aan.

Uiteindelijk stond er vandaag in totaal 29 km op de loopteller en 1 uur 25 op de Tacx voor de nodige fietskm's. Verder straks nog even een krachttraining's rondje (sneeuwvegen) om het huis want er sinds thuiskomst weer 1 cm bijgevallen.
Het was weer een druk maar sportief weekend.