maandag 18 april 2011

Nieuwe Merrell Barefoot Gloves Iphone App.


Sportmerk Merrell springt ook in op het blote voeten lopen fenomeen. Onlangs hebben ze  haar nieuwe "Glove of handschoen" lijn voor dit seizoen geïntroduceerd. En nu komen ze met een iPhone app om nieuwkomers te helpen bij deze minimalistische sport.
En gezien het feit dat ik de laatste tijd steeds meer mensen hoor of van lees dat ze na aankoop van dit soort schoenen ( Vibram 5 fingers en consorten) er niet meer op lopen ( lees ze blijven in de kast liggen) is deze app. misschien aan te raden.

Met de Go Barefoot app, zullen de gebruikers leren hoe ze op blote voeten te gaan met stap-voor-stap lessen van deskundigen !!!!! ok dat is nu voor mij ... lopen leren via je telefoon.. ach ja ik zie er de lol wel van in.

Te beginnen met de basics, zullen zij helpen je te werken aan een goede vorm, verhogen v/d snelheid en afstand. Dit is toe te passen op blote voeten training om zo je favoriete sport en avonturen tot een goed en leuk einde te brengen. De app heeft meer dan 40 dagen van trainingen, oefeningen en fitness uitdagingen. En ze "beloofd" de deelnemers dat indien de lessen goed doorlopen zijn je een 1,6 mijl of 2,5 km zonder problemen zou moeten kunnen lopen ( of dit ook voor de geoefende loper zal gelden !!!) . Dit met natuurlijk met vele waarschuwingen dat je wel moet luisteren naar je lichaam en je het rustig aan moet doen  etc etc.

 
Verdere inhoud van de App:

     * Leren goede voet afwikkeling en techniek + houding
     * Videoclips, instructies voor de opleiding en tips ( liefst niet video kijken tijdens het lopen !!!)
     * Tijd /Afstand tracking via GPS
     * Barefoot afspeellijst
     * en nog veel meer

Het vinden van de app is eenvoudig. Ga je naar de iTunes Store en zoek naar Merrell Barefoot en selecteer de Go Barefoot app (Of klik HIER).  Oja ....en voor de Nederlanders onder ons ..... hij is gratis.Maar het is ook natuurlijk om de volgende schoenen te verkopen .... de Mannen versie genaamd de Barefoot Trail , True , Tough en voor de vrouwen .... de Barefoot Pace, Pure en Power
Merrell Barefoot Trail Glove
Ik blijf dit alles ondertussen nog steeds met veel bewondering bekijken .... wij lopen sinds een paar jaar geleden ook wel eens "barefoot"  maar dan echt in de zin van het woord ... blootsvoets en dan wel op het strand. Meestal nadat we klaar waren met onze duurloop lekker de laatste km's terug naar IJmuiden de schoenen uit en langs de vloedlijn terug rennen. 
En voor op vakantie of als we gaan zwemmen op plaatsen waar je moet oppassen met blote voeten hebben we een soort surfschoen die iets weg heeft van de Vibram 5 finger  maar dan zonder de 5 fingers. Hardlopen erop is mogelijk maar ik heb nog nooit meer dan 500 meter erop gerend.
Het loopt niet verkeerd maar tot aanschaf ( kijken kijken ,proberen maar niet kopen) van  de "echte " merk versies  is het nog niet gekomen. Dit mede door het feit dat ze niet echt goedkoop zijn om even te proberen en dan in de kast blijven liggen.
Maar ik ga nu eerst even de App. downloaden ( zie helaas nog geen Android versie staan) en binnenkort eens aan test onderwerpen ....... maar op welke schoenen?


Update ..... ok was ik toch even M-J's Nike free's 5.0 vergeten ..... misschien niet helemaal zo minimalistisch als de 5 fingers maar toch best wel blotevoeterig. M-J ik durf het bijna niet te vragen maar .........Update 28-05-2011


Ze zijn er .... de Merrell trail glove ..... gekocht in Zuid Duitsland bij Bergzeit in Gmünd-Moosrain ( nieuwe en prachtige zaak met zelfs een Nederlandse verkoper) tijdens onze afdaal tocht naar Italië (in Zwitserland was het helaas wederom bar en boos met het weer).
De keuze was eerst nog even tussen een paar andere barefoot schoenen ( oa de five fingers en vivibarefoot ) maar mijn keuze was de Merrell en M-J ging voor de Five Fingers KSO Trek.
Ik heb de schoenen meteen aan getrokken voor de resterende autorit van 4 uur en een 1/2 uur wandel tochtje en ze zaten meteen als gegoten en prettig.
De volgende dagen heb ik ze tijdens het rustige wandelen aangehad met af en toe een klimmetje om zo lekker aan de schoen kunnen wennen. En de eerste meters rennen zijn ondertussen ook al voorbij gekomen.
Natuurlijk heb ik ook de App. al geprobeerd maar daarover later meer.


Voor mij is de schoen een aanrader en een blijvertje .....