vrijdag 28 mei 2010

Een winderige sportavond

En dan heb ik het natuurlijk over de weer versie en niet over de "ik heb teveel bruine bonen gegeten"versie.

Na een lekkere 4,8 km loop met hond Fons in een tijd van 34min. ..... niet slecht voor dit oude beestje was meneer zo moe dat ik gerust mijn ronde op de racefiets kon maken.
Zonder echt een route in het hoofd op pad en met meteen de wind vol tegen ging het met een "snelheid" van 28km richting Aldeboarn. De wind leek wel steeds erger te worden en dus koos ik om af te slaan richting Tijnje zodat ik de wind even van opzij kreeg en daarna de komende 15 km in de rug.De snelheid ging meteen naar de 36 ( met uitschieters naar 40km) en dit kon ik volhouden tot Gorredijk waar er redelijk wat andere fietsers voor me reden en het niet mogelijk was om enige snelheid te maken zonder ongelukken te veroorzaken.
En dan dit ......helaas moesten een paar mede racefietsers die zich hier van hun slechtste kant lieten zien door met zijn vieren al schreeuwend ( geen bel gehoord .... misschien wel teveel gewicht!) een weg te banen door een groepje oudere fietsers.
Het ging net goed maar laat wel zien dat het wel een groot probleem is van die "paar" asociale rijders. Dit soort verpest het voor de rest.
Zo hoorde ik vorige week dat er in een paar Duitse dorpjes al plannen zijn om groepen racefietsers geheel te verbieden door de dorpskernen te fietsen. Dit omdat er steeds meer ongelukken plaatsvinden door hun hoge snelheid en lak aan verkeersregels.
Als wij in Nederland maar niet die kant opgaan .... de tijd zal het leren.
Maar nu weer verder met de tocht.

Vanaf Jubbega ging de route richting Wijnjewoude om halverwege deze weg te besluiten om niet geheel door te rijden maar een iets kortere route te rijden ( via dorpje de Hemrik weer terug naar Drachten ) om zo nog even met de hond erop uit te trekken.
Helaas had ik de wind weer tegen en de het leek of de bomen niets tegen hielden .... zo werd het toch nog een pittig einde .
De totale afstand van dit stukje was 53 km en dat in 1 uur 43 incl. wat oponthoud.

Bij thuiskomst lag er al iemand kwispelend te wachten en met een snelle fiets wissel ( nu met mand voorop) gingen we nog even wat uitfietsen ...... helaas was daar dan wel die wind weer.
Fons kon onderweg nog lekker even naar zijn vriendjes ( konijnen) zoeken en kijken ( en nee niet vangen) en na bijna 25 km waren we weer thuis ...... tijd ...... 1 uur 31min. ...... tja het was dan ook een cooling down rondje.

Moe en voldaan heb ik de rest van de avond maar op de bank gelegen .........