maandag 10 januari 2011

Running Center Cross Circuit .. Bakkeveen

3de wedstrijd van het Running Center cross circuit 2010-2011 (Klik HIER voor Leeuwarden en klik HIER voor Steenwijk)..... en we zijn te gast in Bakkeveen. Vandaag onder leiding van AVImpala uit Drachten en natuurlijk onze steun en toeverlaat Jan Kooistra die zowat elke loper bij naam kent en vaak ook nog een "wist je dat" er uit gooit over de betreffende loper.
Er moest eerst thuis nog wat ijs van de auto ramen worden gehaald en onderweg vroeg ik me zelf af ( met de zon op het raam) waarom ik niet op de fiets was gegaan ...... prachtig fris weer met een zonnetje erbij en zo goed als geen wind en dus een leuke warming-up ...helaas helaas. Dan maar eind van de dag de nodige fietskm's maken.

Aangekomen in de voetbal kantine alwaar men zich kon inschrijven snel in gesprek gekomen met collega triatleet die wel op de fiets was gekomen vanuit Groningen. Vandaag geen rol als haas dus ik wou een leuke tijd lopen maar wel genieten van de cross en wat leuke foto's maken.
Uiteindelijk stonden er 100 recreanten aan de start voor 5 ronden van  2 km ( horloge gaf uiteindelijk 9,7 km aan) en om klokslag 11.30 viel daar het startschot en stoof iedereen weg op een iets aangepast parcours wegens ijsvorming.
Het parcours ging van bevroren zand over in iets minder bevroren zand met veel sporen (oppassen geblazen voor de enkels / knieƫn) gevolgd door licht natte bospaadjes en paar stukken modder met op het eind van de ronde een kleine klim/ afdaling. Kortom een afwisselend parcours en voor elk wat wils.

Hieronder een erg bewogen filmpje maar het geeft je een kleine indruk van het parcours

Ik haalde in het begin redelijk wat mensen in (ging natuurlijk wat te snel van start) en compenseerde dat door zo af en toe even stilstaan voor een leuke foto.
Klikte daarna even aan bij een groepje om zo weer met wat zigzaggend geloop tijd goed maken om na 46 min. weer "thuis" te zijn. Na nog wat foto's snel aan een warme kop bouillon en wat gepraat was het weer tijd om naar huis te gaan. Al met al heerlijk gelopen in een voor mij nieuwe omgeving die binnenkort zeker nog wel wordt aangedaan.
Op het 1km punt ... broodjes en koffie !!!!!
Er moesten ook nog een paar banden op mijn fiets worden ingereden ..... maar daarover de volgende keer.