maandag 21 maart 2011

Bike-Run-Bike incl 41ste Merenloop

Sorry ik loop zo te zien een klein weekje achter ...... 41e Merenloop van 13-03-2011
Soms is het moeilijk kiezen aan welke wedstrijden wij zullen meedoen. Je kunt elk weekend uit meerdere hardloop wedstrijden meedoen en ze moeten ook nog eens passen in ons trainings programma.
Vorig jaar deden we aan de 40ste Merenloop in Grou mee en dat beviel ons goed. Een afwisselend 14km parcours incl. lopen door weiland (sommige stukken met verse mest), klimmen over hekken tot aan 100 meter wasbord in de vorm van grastegels.
Au ....grastegels
Kortom ik zou weer van de partij zijn (M-J moest werken). En net als vorig jaar zou ik ook nu weer op de fiets gaan. Dus 28km heen dan 14km lopen en weer 28km terug fietsen. Leuke triatlon training ( die dit jaar ook weer op het programma staan). 
Snel de rugzak pakken met hardloopschoenen en fietsslot en ander zaken zoals water / sportdrank in de bidons voordat ik aan deze sportieve dag kan beginnen. Meer tegenwind dan aangekondigd en zelfs een spatje regen zorgen voor een gemiddelde van 29km per uur ... kortom niet slecht.Ik heb niet alles gegeven want er moet ook nog gelopen worden en nogmaals terug gereden worden.
Ruim op tijd kom ik in Grou aan om snel mijn startnummer (en sokken) op te halen. Hier ook dan eigenlijk het enigste minpuntje van deze loop ..... de drukte bij het afhalen van de startnummers. Hier geldt hoe eerder je komt hoe beter / sneller het gaat. Ik ben ruim op tijd en moet "wel " 1 min. wachten maar net zoals vorig jaar ziet het erna uit dat de starttijd verschoven zal worden omdat er 5 min. voor de start nog een aardige rij is. Het valt uiteindelijk mee met maar een paar minuten verschil maar misschien moeten ze wederom eens na kijken.
Mijn doel is vandaag ( en net als bij de wedstrijden / Zondag trainingen van de afgelopen weken) om dit als duurtraining te zien en dus rustig te lopen (lees rem erop) wat wil zeggen de 14km in een eindtijd van rond de 1 uur 20.
Maar zoals altijd in en wedstrijd gaat het natuurlijk weer iets sneller dan gepland dus dan maar wat foto momenten ( en praatje met Gerjanna) om zo op een eindtijd te komen van 1 uur 23 en nog wat.
Ach ja ik heb er weer wat leuke foto's en een kwijlende vriend aan over gehouden.
En voordat ik weer van schoenen wissel en de 28km terug fiets nog eerst even met Hero en Gerjanna aan de erwtensoep en koffie. Dan snel nog even de prijsuitreiking meenemen van Hero ..7de algemeen en 2de in zijn klasse met een ongelovige 16km gemiddeld p/uur. En dan wetende van de hoeveelheid hekken die we over moesten klimmen ...... ik doe het hem niet na. Maar goed tijd om weer op de fiets te stappen voor de weg naar huis. Net als op de heenweg wel wat modder moeten ontwijken op de fietspaden (veel tractor sporen)..... en af en toe vol erover heen met een gevoel van aiai deuk in de velg. Wat wel opviel was dat er weinig fietsers waren ...... welgeteld 6 .... en ook allen in volle winterkleding ..... en daar kwam ik aan met korte broek !!!! Ok het was wel wat fris maar om er nu nog als een ijsbeer bij te fietsen .....
59min. en 34 seconden later was ik weer thuis en kon ik douchen en de beentjes op de bank leggen ..... welgeteld 30min. voordat er weer andere dingen op het programma stonden.
Om 22.45 besloot ik om de fiets nog maar eens naar buiten te slepen en richting Leeuwarden te sturen om M-J op te halen. Ach ja een vroege hersteltraining zullen we maar zeggen.

De rest van de week het rustig aan gedaan met een enkele kleine ronde en stukjes fietsen om het lijf weer eens wat rust te gunnen ..... rust was/is toch ook training?