zaterdag 28 november 2009

Aanmodderen in Norg


Vandaag was er weer een boscross. Dit keer in het o zo mooie Norg.
Helaas waren de weer goden deze week weer iets van slag met veel regen en wind dus konden we weer heel wat modder verwachten tijdens de Bastiaannet Cross in Norg als onderdeel van het Run2day-Meeus loopcircuit.


Uit ervaring weet ik dat het bos op vele plekken goed te doen is maar tussen de heuvels en rond de start / finish kan het soms drassig zijn. Verder zou het voor het M-J haar eerste cross worden ...... en eentje met alles erin ...... modder - heuvels - bomen en wat nog meer.

Het begon al goed van de parkeerplaats bij het inschrijven.......
De eerste auto reed zich al vast en zou tot na de wedstrijd geen meter naar voren of achteren rijden.
Zo kon in ieder geval niemand anders zich daar vast rijden.
Omdat we onze eigen championchip niet bij ons hadden (niet naar gekeken dat dit nodig was) en wij geen zin hadden om er dan (weer) een te huren, schreven we ons in voor de trimloop ........ wat wil zeggen dat je niet in de officiƫle uitslag komt.
Dan maar ons zelf uitklokken met de Garmin en Suunto om onze polsen.

De start zou om 14.30 zijn en ruim daarvoor stroomde de lopers het "startvak" binnen. Voordat we het wisten stonden we bijna achteraan ........... ach ja het ging vandaag niet om onze pr te verscherpen maar om een leuke loop / training te hebben.
Het parcours bestond uit een kleine ronde van 1,4 km en 3 grote rondes van 2,45km wat een totaal op 8,75 km zou brengen.
De eerste ronde was het dringen om de voeten droog te houden .......... al vielen de plassen / modder best wel mee vergeleken met de Froskepolle loop in Leeuwarden.
En toen brak zelfs de zon door ............... en bleef voor de rest van de loop.

Ik hield me aan het plan om niet te hard te gaan en finishte met een tijd van 44. 45 en M-J kwam iets later binnen in 56.09
Oja en toen was er nog een vast zittende auto ............ met als redding een 4x4 en binnen 3 minuten weer een vrije auto ......... en blije bestuurder en meerijders.
Moe maar voldaan ondernamen we de reis naar huis.
Wat zal ons morgen (Zondag) nog brengen.