woensdag 24 maart 2010

De 1ste 100+ km tocht van het jaar.


...................... op de fiets welteverstaan. M-J ging naar Almere en zij zou mij onderweg afzetten zodat ik terug kon fietsen. In de auto werd uiteindelijk besloten dat ik gewoon mee reed tot Almere en dan daar vandaan terug zou fietsen. Kleine verandering met grote gevolgen want 65km werden zo 122km.
Wel handig want a.s. Zondag is er een fietswebbloggers tocht van 120 km dus een goede (of slechte) laatste test.

Met een lekker zonnetje op het hoofd ....eeehhh helm en de wind zo goed als in de rug zat de vaart er het 1ste uur goed in.
Echter na Lelystad kwam er steeds meer sluier bewolking ( lees: weg zon voor de rest van de dag) en kreeg ik vanaf dat moment de wind van voren en opzij ............ kortom de gemiddelde snelheid ging van 29,6 1ste uur naar 27km 2de uur ....... 26 km 3 de uur en 25,2 km het laatste uur ( met "dank" aan de Garmin 405cx voor deze data).
Het was weer echt even afzien dus ik kijk met gemengde gevoelens naar Zondag.
Voordeel is dan wel dat je met meerdere personen bent en dus ook af en toe uit de wind kan rijden ( slipstream) en dus even op adem kan komen.

Het is dus wel te merken dat de laatste paar maanden het hardlopen op de 1ste plaats heeft gestaan. Er zit dit jaar pas 300 echte fietskm in de benen ( stadsritjes en Tacx niet meegerekend) mede dankzij de lange (gladde en sneeuwrijke) winter en dat is best wel wat weinig.
Eens kijken of ik daar de komende tijd wat aan kan veranderen.