woensdag 11 augustus 2010

Eens wat anders .....Drachten -Almere


Na het suikerklontjes verhaal moest het er Dinsdag dan van komen. Maandag middag werd besloten dat we de volgende dag de A's zouden aandoen (Almere -Aalsmeer-Amsterdam) en ik zou het 1ste gedeelte op de fiets volbrengen.
De voorbereiding was zoals gewoonlijk weer niet zo ideaal want de route moest nog gepland worden maar dankzij de hulp van M-J ( en de fietsersbond .... afstandmeten.nl en google maps en natuurlijk de Htc Desire telefoon ..... maar daarover in een volgende post meer) lukte dat zo rond 00.15 ..... en kon ik met een rustig gevoel naar bed ........ voor de broodnodige 5 uur slaap !!!!
Om 5 over 6 vertrok ik en de 1ste 2 uren ging alles goed met een gem. snelheid van 30 km p/uur. In het begin moest de verlichting nog even aan maar vlot daarna kwam de zon op en liet zich een uurtje zien voordat hij verdween achter de bewolking voor de rest van de dag.
Helaas begon er daarna wat meer "verkeer" ( slapende schapen ..... en wandelaars met en zonder hond en nog veel dove oudere fietsers) te komen op de fietspaden en lieten de paden het niet toe om harder te gaan dan 27km gem. En de wolken van muggen rond Wolvega maakten de vroege tocht ook al niet beter ...... Ja het was afzien ...... ahum.
Maar de route langs "de linde" die ik recentelijk nog hardlopend had verkend maakte veel goed.
Een erg mooie omgeving dat pas na het plaatsje Kuinre (tot aan Nagele) resulteerde in saaie rechte wegen.
Bij het bereiken van de Noordoost polder begon de wind toch ernstige vormen aan te nemen en die tegenwind zou ik tot Lelystad hebben.
M-J stond me na de ketelbrug op te wachten en zo kon ik even uitpuffen in de auto en rustig wat eten en drinken ( en tevens wat ballast uit mijn rugzakje doen .... zoals afgebroken bidon (houder) en armwarmers die de 1ste uren van de ochtend mijn armen vergezelde.

De laatste 48 km waren nog even op de tanden bijten ( wind .... veel wind en veel takken op de weg en van stukken slecht wegdek tot glimmend en glad asfalt bestrooit met split) om na 4 uur en 41 min. met 127,5 km op de teller in Almere aan te komen.
En dat met een aantal te ver doorrij momenten ( lees omkeren en zoeken) en pauze moment .... al met al niet ontevreden deze "strafexercitie".
De rest van de dag bestond uit zitten ..... koffie drinken .... en eten .......... heeeerlijk.