dinsdag 17 augustus 2010

Mijn baasjes zijn soms niet de slimste.........

Zo gaan we soms lopen terwijl het met bakken de lucht uit komt vallen ...... de haren op mijn lijf wegwaaien, het water niet te drinken is (zie foto hierboven) ...... mijn poten / buik en mannelijke delen bevriezen ....en wat al nog meer.

Nee de slimste zijn het niet en meestal klagen ze zelf ook naderhand over de elementen. Kijk naar de afgelopen dagen ....... ze noemen het hondenweer/ Nederlandse zomer ....... ik snap wel waarom want de meeste honden ( ikke inclusief) zit dan liever binnen voor de kachel met een lekkere bot/ knuffel tussen mijn tanden en naar buiten te kijken of onder mijn dekens liggen.

Maar nee "ze" moeten zo nodig weer naar buiten om een nieuw stuk bos te onderzoeken voor bijv. een toekomstige trailloop ...... oja onder het mom van "de hond moet ook bewegen" ..... nou ja zeg ...... ik beweeg genoeg: van mijn mand naar de etensbak (en terug) , naar de auto lopen en de auto tijdens de rit bewaken en ga zo maar door.
Mag ik met mijn 11+ leeftijd het ook eens wat rustiger aan doen .... de tijden van 16km (!!!) mee rennen zijn ver achter me.

En dan gaan ze bij een meertje (meestal type modderpoel) dikke stokken het water ingooien die ze 1 seconde later toch weer willen hebben dus 1,2, 3 wie kan ze weer gaan halen ........ je raad het al ..... ik dus. Je ziet ze zijn niet de slimste ....want dit gaat zo een tijdje door totdat ik het zat ben en weiger nog een keer het water in te gaan.
Meestal na 1 1/2 uur zijn "ze" moe en beginnen we weer aan de terug reis ...... maar dan komt pas het ergste ........ ik ben natuurlijk van al deze avonturen / mishandelingen aardig "schoon" geworden.Ik ruik dan lekker naar bos en modder en heb mijn witte kleurtje ingeruild voor modderbruin ...... kortom heeeeerlijk.
Moet ik echter bij thuiskomst weer gewassen worden ........ bleeehhhh met als gevolg dat ik nu weer stink naar hondeshampoo. Nou dat zullen ze weten want ik ga dat lekker op het kleed eraf proberen te wrijven.
En dan zijn we dus eindelijk thuis ..... gaan ze weer klussen ... lees weer herrie maken. Maar daar heb ik dan nu wel wat op gevonden .......
Soms denk ik er wel aan om naar mijn opa en oma te verhuizen ....... daar mag ik lekker op de bank liggen en tv (voetbal / golf/ wielrennen) kijken ....... soms wel de hele dag.
En dan lekker dromen over ik en mijn boot ........


Fons ( met dank aan Orisha voor dit idee)