zondag 28 februari 2010

Wat zijn we toch watjes op de fiets

Zaterdag en Zondag weer eens "lekker" op de fiets in de buitenlucht. Helaas met een nadeel van fietsen in het voorjaar ....regen ......veel regen ( en ook tijdens het lopen op Zondag had ik er veel last van gedurende de gehele 2 uur 48 min. en 28 km, helaas allemaal alleen want M-j kon helaas niet meelopen ivm met nachtdienst en dus slapen overdag).
En ook hier moet je weer aan wennen dus waren de afstanden en tijden nog niet echt om naar huis te schrijven ....... of op dit blog ......... ok vooruit dan ....... in totaal over 2 dagen ...... 3 1/2 uur en ongeveer 70 fiets km.
Je ziet niet echt veel km's maar er was dan ook een doel om nieuwe loop routes te vinden . Je kan vandaag dan wel op sites zoals Google maps of Afstandmeten.nl kijken waar je het beste kan lopen of fietsen maar zelf op pad gaan en kijken werkt vaak het beste.

Gelukkig hebben wij de sneeuw gehad maar vandaag in de regen wenste ik de sneeuw toch weer terug.
Maar wat zijn we (ikke in ieder geval) toch watjes als je ziet wat de volgende mannen/ vrouwen de komende dagen/weken gaan doen.


Zoals al eerder beschreven is er in Alaska een wedstrijd voor lopers, fietsers en op ski's genaamd de Iditarod Trail Invitational met afstanden van 350 of 1100 mile.
En hier een filmpje van de 2009 editie
Hij gaat vandaag (Zondag 28 Februari) weer van start met zijn 50 deelnemers ( max. aantal) verdeeld over 18 lopers,30 fietsers en 2 skiƫrs. En als extra toetje een man (Mike Curiak) die de route doet zonder hulp ( eten, verblijf, hulp etc) ..... kortom hij heeft alles (hopelijk) bij zich voor de tocht van ongeveer 24 dagen. Met hieronder een foto van zijn fiets met bepakking.Hij vertrekt een dag later als de wedstrijd ( om ze niet " in de weg te zitten" ) en een week eerder als de originele Iditarod race met sledehonden. Dus in nood kan hij naast een noodsignaal uitzenden via zijn Spot ook "wachten"op eventuele sledehonden en hun baasjes.
Ik ben benieuwd wat zijn uitrusting wel niet is met deze omstandigheden ....... -20 of erger en heel veel sneeuw. Ik weet dat deelnemers wel eens te maken hebben gehad met bevriezingsverschijnselen (frostbite) aan de ledematen dus je moet je er ook erg goed op voorbereiden. Maar natuurlijk ook succes gewenst aan de andere 50 deelnemers ....... ook met hulp nog steeds een erg lange / moeilijke en zware race.

Maar gelukkig kunnen wij ons weer opmaken voor een volgende natte week. Wat kan sporten soms toch leuk zijn.