zondag 9 mei 2010

De Prorail Run 2010 Hanzelijn editie

De kans is echter klein dat er een 2011 editie zal komen van deze wedstrijd want het parcours ging over de nog aan te leggen Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. Natuurlijk niet over het hele parcours maar over een totale lengte van 8,7 km met als ondergrond zand (toekomstige spoorbielzen /rails) beton in de vorm van een tunnel onder het Drontermeer en een stukje asfalt om weer terug te komen bij de start/finish plaats.
De timing van deze loop moest perfect zijn want spoedig zal het zandbed bedekt worden met ballast (grind onder de sporen) en kan men er niet echt meer over lopen. Ik was enige tijd geleden op deze loop gewezen door vriend Gerrit en hij zou hem ook gaan lopen maar helaas gooide een verhuizing van zoonlief roet in zijn spoorloopje.

Helaas was de timing voor mij wat minder perfect want de dag ervoor lag ik nog op bed met zware hoofdpijn. Maar ik besloot 2 uur van te voren om toch naar Kampen af te reizen. Ook al zag het er na uit dat het een natte loop zou worden ( hele dag regende het al in Drachten) er viel geen druppel in en rond Kampen. Verder moet je dit soort eenmalige wedstrijdjes over bijzondere plekjes meer zien als funloopjes en dus met vele camera momenten ( lees stilstaan en rustig een foto maken) en dan maakt het weer / gezondheid minder belangrijk.

Op tijd aangekomen op het start/ bouwterrein werd ik al snel aangesproken op mijn T-shirt ( het webbloggers t-shirt ) ..... met het hoe en wat over dit shirt en de gedachte van een webblog. Daarna kwam ik snel in contact met mede bloggers ( al dan wel of geen webblogshirt aan ) Raymond en Ruud en Falco en we bleven zo gezellig kletsen dat we zelfs het startschot misten.

Het eerste stuk over het toekomstige spoortracé bestond uit redelijk stevig zand dat al snel na een honderdtal voeten flinke "spoorvorming" vormde.

Al lopend probeerde ik mooie actie plaatjes te nemen maar kwam er al snel achter dat dit erg moeilijk zou worden ( zelfs met stabilisatie in de camera) dus nam ik het besluit om tijdens foto momenten maar even te stoppen.

Een kans om door een spoortunnel in aanbouw te lopen moet voor de eeuwigheid worden vastgelegd.

Na 8,7 km ( volgens het Garmin horloge .... dat met gps werkt ....... en dat werkt niet in een tunnel ... dus zijn eigen bewerking er aan geeft) en 44 min. later was deze bijzondere tocht weer voorbij. Natuurlijk had er een snellere tijd ingezeten ( ik ging weg op 40 min.) maar dan had ik niet zo kunnen genieten / scherpe foto's kunnen maken. En achteraf was mijn hoofd er ook wel blij mee want helemaal beter voelde het nu ook weer niet.

Een medaille + balisto en een zakje Dolphin water ( bijna ideaal voor wedstrijden en hier voor verdere info indien de 1ste link niet werkt) verder liep ik weer naar de auto om naar huis te gaan.
Grap van de dag ......... "de Prorail hanzelijn run wisselbeker" ....... denk aan eenmalige loop ..... en als 2de je loopt op een aanstaande spoorlijn (wissels) ...... wat kunnen hardlopers toch grappig zijn.
Maar een grote pluim voor Prorail en de organisatie ....... super dag en zeker voor herhaling vatbaar.
Op zoek naar de volgende Prorailrun ........ de Zuiderzeelijn editie ........