woensdag 15 september 2010

Pas op .... zet jezelf in de schijnwerpers

Een bekend probleem voor vele voetgangers / hardlopers / fietsers ........ (bijna) van je sokken gereden worden.

Het is weer de tijd van het jaar wanneer het vroeger donker wordt en we onze kleding weer moeten aanpassen van kort en luchtig naar lang en warm met als extra de zichtbaarheids faktor.

Voor vele lopers onder ons volstaan de hedendaagse loopkleding met een enkele lichtgevende streep maar indien je loopt op plekken waar weinig lichtbronnen zijn (lantaarnpalen, verlichte huizen etc) dan is elke hulp van harte welkom.
Zo zijn er nu genoeg merken met een eigen "zichtbaarheids lijn" denk hieraan aan de kleuren groen (oa Brooks Nightlife) en oranje (oa Saucony ViZi Pro).
Die makkelijk zijn uit te breiden met armbandjes incl. rode lampjes of een petje met achterlicht of een hesje (speedvest) dat tevens je snelheid aangeeft aan de achterliggers.... helaas nog niet verkrijgbaar en op dit moment alleen voor fietsers.

Ook wij ontkomen er niet aan omdat onze normale loopronde weinig lichtbronnen kent.
En het komt dus voor dat we er soms als een kerstboom bij lopen om niet aan gereden te worden door voornamelijk fietsers zonder licht ........ tja dat is het enige nadeel van de kleding ..... men moet er wel licht op schijnen om zichtbaar te zijn (daarom de aanschaf dit jaar van Petzl Myo Rxp).

En net als elk jaar we er weer attent op worden gemaakt dat de scholen weer zijn begonnen komen ook elk jaar de fabrikanten met extra aandacht voor hun opvallende kleding.
Nu is het de buurt aan Saucony en wel in de vorm van een actie in samenwerking met Running center Leeuwarden.


Dus wees er snel bij (1ste 200 deelnemers krijgen een gratis ViZiPro shirt) en misschien tot 2 oktober. Klik HIER voor meer informatie.

---- update ---- 02-10-2010 ----
De loop is geweest en klik HIER voor een verslag

Oja nog een voordeel van deze Saucony lijn is dat ze ook te gebruiken zijn wanneer het Nederlandse elftal weer moet spelen.

En om eens een keer wat anders te doen en zichtbaar te lopen in het donker is er op 31-10-2010 in Steenwijk de Tiedkwiet loop die start om 02.00 uur ..... ja ja 2 uur in de nacht. Dus schrijf je snel in voor de 11 of 17 km die je dus erg snel kan lopen ........ kijk maar eens na wat er die nacht terug moet.
En wil je alvast de sfeer proeven ... klik dan HIER voor een verslag van de afgelopen keer van onze altijd enthousiaste rennende en vrolijke Ronald.