dinsdag 2 augustus 2011

New York .... de barefoot run


Nu eens geen bericht over New York en zijn marathon maar over een andere loop .... de Barefoot Run oftewel een blote voeten loop. Even voor de duidelijkheid je mag ook mee lopen op schoenen .... zij het wel op de zogenaamde "barefoot" schoenen zoals oa. de Vibram Five Finger of de Merrell gloves.

Het is geen echte wedstrijd maar meer een happening rondom deze vorm van schoenen en lopen . Het wordt gehouden op het historische Governors Island in de haven van New York. Op dit eiland is een rondje van 2,1 mijl / 3,8km uitgezet en geheel vrij van auto's. Je mag zoveel rondjes lopen als je wilt.
Naast het lopen zijn er lezingen en clinics en nog veel meer zaken rondom het lopen (schoenen testen, eten). En daar vergeet ik bijna nog een paar lopers te noemen die aanwezig zullen zijn :
- Christopher McDougall (Boek "Born to Run")
- Barefoot Ted (wie kent hem niet )
- Jason Robillard (founder of Barefoot Running University)
- en vele andere
Bijna
Dus heb je niets te doen en ben je in het weekend van de 24/25 September in New York dan is een bezoekje of meedoen zeker de moeite waard. O ja  hoe sneller je je opgeeft hoe "goedkoper" het is. Op dit moment zijn de kosten voor de 2 dagen $ 75,-
En indien je wilt kan je ook een hotel kamer ( met korting) reserveren op loop afstand van het eiland ..... ehh ... ik neem aan erg dichtbij de veerboot.

Ik zeg ... doen....... als je tijd / geld/ zin hebt natuurlijk.