woensdag 28 juli 2010

4de Brinkloop in Diever


Vandaag was het dan zover ........ 10 km lopen met een draai aan het geheel.

Voordat ik in Diever zou starten zou ik al een warming-up hebben gedaan in de vorm van een kleine fietstocht van Drachten naar Diever (38 km) en daarna natuurlijk ook weer terug.
Een soort bike-run-bike ronde ....... wat miste was een stukje zwemmen om tot de 3 onderdelen van een triatlon te komen. Maar dat water kwam op de laatste 8 km in de vorm van regen.
Niet helemaal het zelfde maar toch ook erg nat.
De heenreis ging in 1 uur 15 min. met een lichte zijwind. Grootste nadeel waren de klinker wegen waar mijn hoge velgen wat meer moeite mee hebben (lees trillingen doorgeven)dit icm de bandendruk van 7bar. Gelukkig voor mij gaat dit na een paar km al weer over in beter tot mooi asfalt en kan de snelheid (indien mogelijk wegens ander verkeer) worden opgeschroefd.
Ik probeer zo rond de 30 km per / uur te blijven (of iets hoger) om zo op tijd in Diever te zijn.

Op tijd in Diever voor een startnummer aangekomen komen bijna gelijktijdig mijn ouders even langs om te kijken en tref ik daar even later de fietsende webbloggers Marieke en Johan aan. Marieke doet mee aan de 5km als training voor haar 1ste aankomende triatlon en meerdere loop festijnen. En Johan komt mee voor de nodige steun en foto's.
Ik ben van plan om vandaag niet naar een (goede) eindtijd te kijken maar naar mijn hartslag (doel is max 170) om zo nog genoeg energie over te hebben om na de wedstrijd ook nog met een tempo terug te fietsen en dat zonder kramp in de kuiten. Vandaag er 120 lopers komen opdagen en om 19.30 gaan we van start.
De eerste rondjes gaan goed ( +/-1250 meter in 5.13 , 5.35 , 5.46 , 5.53) maar dan kom ik boven de 172 en neem ik wat gas terug om zo de rest van de 4 ronden zo rond de 170 te blijven wat in een tijd van 48 min. resulteert.
De slechtste 10km sinds jaren maar dat was ook niet het doel van vandaag ( al waren de weersomstandigheden ideaal voor een snelle tijd).
Snel even wat drinken en andere schoenen aan en weer op de fiets om zo hopelijk voor het donker en de regen weer thuis te zijn. Helaas lukt beide niet ( gelukkig licht meegenomen) maar de 38 km gaan nog redelijk vlot en zonder problemen met nu wat meer wind in 1 uur en 16 min. Ook al was er meer wind het scheelde dat er minder verkeer op de weg was zodat ik goed door kon fietsen.
De totale eindtijd van dit sporten (zonder pauze) 3 uur en 19 min. eens kijken of ik a.s Zaterdag nog wat kan oprekken naar voorbij de 5 uur.

Moe maar zeker voldaan kon ik me nu storten op de andijvie stamppot met spek ........ hhmmmm.