zondag 6 september 2009

Er was hoopVandaag was het dan weer zo ver ...... de volgende 21km loop. De weersverwachting was uitermate goed voor het lopen. En ook de vele wind die er normaal is viel reuze mee. Kortom als de beentjes zich goed hielden ( en dat deden ze zo goed als de hele weg) kon er wel eens een tijd van 1 uur 45 inzitten.
We hadden helaas wat kort de tijd om met de andere webbloggers kennis te maken ........ er moest ook nog omgekleed en ingelopen worden. Dus dat komt misschien bij een andere loop nog wel. Maar hier de foto die vooraf is genomen ( achterste rij: Roy, Paul, Marie-José, Sjoerd, Gert, Gonda,
Claudia, Richard Leeuwis, Richard vd Klis, Léonie en Johan
voorste rij: Pieter, Patrick, Ronald, Ton, Patricia en Petra
) ..... met dank aan Ronald voor de foto.

Omdat we weer eens met een chip op onze schoenen liepen ( die registreert als je over start en finish komt) maakt het eigenlijk niet veel uit of je vooraan of achteraan start. Natuurlijk moet je wel wat meer mensen inhalen als je sneller bent maar op deze brede wegen moet dat geen probleem zijn.
Het lopen ging prima en ik heb nog zelf even tijd gevonden om wat foto's te maken ....... helaas kan het foto stabiliserings systeem het niet aan tijdens 13 km p/uur en dus zijn de meeste foto's onscherp.
Zo rond de 14 km liep ik nog op een eindtijd van 1 uur 38 . Maar helaas daarna zakte ik langzaam terug naar een tijd van 1 uur 41 (tegenwind)........ wat ook niet verkeerd zou zijn.
Maar niet voor iedereen ging het even goed en vlak voor mij rond km 18 ging een man hard onderuit. Dat werd dus even stoppen, en hem helpen met overeind komen. Toegestroomde omstanders hielpen toen verder en ik kon de laatste km's ingaan. Helaas was toen de vaart eruit en ging het nu op uitlopen ......... met uiteindelijk een 1 uur 43 en 4 sec. als eindtijd ( een nieuwe pr.... "persoonlijk record" voor de leek).
Nog snel even wat tijd om iets te eten om dan de finish van M-J vast te leggen ( zie stukje hieronder)

Nu op naar de volgende ........ de Dam tot Dam loop alwaar we in de bedrijven groep meelopen.
Maar nog gefeliciteerd voor de andere hardlopers en natuurlijk zeker Ronald met zijn scherpe pr op de 42 km ....... zucht daar kan ik alleen nog maar van dromen ............ of nachtmerries hebben.

haarlemmermeer marathon

Vandaag een mooie dag om te lopen.
Afgesproken om 10.30 bij de FBK hal voor een ontmoeting met de webloggers en twitteraars.
de foto staat op de diverse websites, blogpagina's en in het stukje van Patrick......

Normaal ben ik niet zo van het eten voor de wedstrijd maar ivm een buikgriep deze week en veel te weinig intake vandaag tot 2 boterhammen, een energie cake-je (vorige week uitgeprobeerd en ondanks dat ik misselijk wordt van de lucht, werken ze wel) en een 1/2 isostar reep die we besteld hadden en in het isostar pakket zat wat we op konden halen bij de inschrijfbalie.

Vol goede moed naar de start gelopen en helaas duurde het even voor het kon beginnen na vrijgeven van de route door de politie.
Een rustig tempo begonnen en gemiddeld 10 km / uur gelopen tot de laatste km. Ik had continu 2 mensen naast me die de marathon liepen en samen liepen we goed. helaas de laaste 2 km waren er 2 te veel voor mij en daalde het tempo maar ondanks dat heb ik toch 2.07.13 gelopen.
Sneller als de trainingsronde vorige week en als de 1/2 marathon vorig jaar (zelfde parcours). Toen 2.11.30 uur. Het moet nog sneller kunnen voor mij en de geruststelling is er: De Dam tot Dam wordt geen probleem over 2 weken.


Verder moeten we toch toegeven dat dit een goed georganiseerd evenement is....
elke 5 km drinken, daarna sponzen , een snel ter plaatse EHBO bij valpartijen.... zie stukje patrick, een lekker grote , zware medaille..... en genoeg te drinken/eten bij de finish.
De FBK hal mag dan wat ver liggen van het parcours maar de busservice werkte ook prima.

Na de Dam tot Dam gaan we verder voor de hele marathon want ik zal m toch nog een keer lopen heb ik besloten. Dit keer beter voorbereiden en met goede en enthousiaste mede webloggers als voorbeeld.

iedereen die vandaag gelopen heeft petje af, gefeliciteerd met de PR als je die gelopen hebt en tot de volgende gelegenheid!!!!!!!!!!!!!!!

morgen maar weer eens een zielig herstelloopje proberen..................
patrick zal morgen de foto's erop zetten en zijn verslag doen.