donderdag 2 december 2010

It kin .......... en voor de niet Friezen .... het kan.

En nee op die andere uitspraak ( It gaet oan) zullen we nog wel even moeten wachten.
De schaatsbaan op natuurijs (het witte meer in Beetsterzwaag) is "eindelijk " open en dus stonden we er afgelopen middag om de eerste baantjes te maken.
Gelukkig heeft de sneeuw ons dit keer links laten liggen ( op een enkel vlokje na). Want sneeuw en ijs gaan zoals de meeste wel weten niet zo goed samen.
Nu vinden we sneeuw erg leuk om in te (hard)lopen maar als het even kan liever eerst genoeg vorst en dan mag de sneeuw met bakken naar beneden komen........ zie HIER hoe het er in het voorjaar uitzag.
We hadden ons allen (M-J Fons en mijzelf) goed aangekleed want gisteren stond er een snijdende wind. Maar vandaag niets van dat alles want het was zo goed als windstil. M-J ging meteen op de noren en ik eerst op de ijshockey schaatsen zodat ik wat rondjes bij Fons kon blijven ...... die het liefst elke ronde (van 600 meter) mee rent. Na een vijftal ronden is de puf er bij hem uit en kan ik mijn schaatsen omwisselen voor mijn noren.
Voor de rest van onze ronden zit meneer dan lekker warm op een handdoek te kijken waar we blijven.
We schaatsten allebei zonder problemen weg maar merkten na een ronde of 2 dat het toch weer even wennen is wat betreft de zithouding. Vanmiddag kwamen we niet verder dan een tiental rondjes maar we zouden hedenavond voor de herkansing gaan en dan zonder hond. De sfeerverlichting rondom de baan hangt en de muziek komt uit de boxen blazen.
En toen viel de avond en gingen we zonder hond voor nogmaals een stuk of 10 rondjes. En toen begon het te sneeuwen ...... helaas helaas ook hier ligt nu sneeuw ( en er valt nog steeds wat). Het werd ondertussen ook nog eens drukker op het ijs zodat we besloten dat het wel weer genoeg was voor deze avond. Tijd om thuis nog wat sneeuwballen te gooien samen met (of tegen) een klein wit hondje ......... en een lol dat we (en hij) hadden. Morgen een volgende kans voor onze schaatsen voordat er Zaterdag weer gelopen zal moeten worden.
Fons met zijn trui en 1ste ronde aan de riem
---- Update 3 december --- 06.30 .... helaas ook hier nu een pak sneeuw ( 4 / 5 cm) gevallen .... niet goed voor het ijs maar wel goed voor het lopen ...... 

En ja ook de hond heeft een trui ...... hij heeft zo goed als geen haren op zijn buik en rolt het liefst in de sneeuw ..... maar heeft het hierna zo koud dat meneer niet meer stopt met rillen ...... kortom sinds een paar jaar krijgt hij een truitje aan. Er is zelfs al een poging geweest van schoentjes ( tegen bijtende mieren / scherpe stenen op vakantie en in de winter zout op de straten) maar die vindt meneer dus echt niets en had ze binnen no-time kapot en af.