zondag 17 oktober 2010

Kerst / Sinterklaas komt eraan ....... kortom cadeau tijd

En voor vele betekent dit ook hoofdbrekens wat te vragen aan cadeaus ........ nou hieronder misschien wat ideeën voor de sporters onder ons. Sommige zaken zullen helaas niet allemaal dit jaar in onze winkels liggen .... dan maar vast voor volgend jaar op het lijstje

Of je nu hardloper bent, fietser of gewoon gek bent op nieuwe dingen er is genoeg voor elke nutty. Oja en voor vele prijzen. Hier even een kleine greep uit een enorme berg zaken die we de laatste tijd tegen kwamen.

1). Garmin komt met wat lijkt een erg leuke Gadget genaamd de Chirp met als hoofddoel de Geocache wereld. Men verstopt dit kleine apparaatje volgens de geocache regels en vervolgens registreert het zaken zoals : wie en wanneer iemand het vindt ( via Ant+ en er is dus wel een Ant+ apparaat nodig zoals de Garmin outdoorlijn ), programmeerbaar met boodschap / coördinaten (multicache) voor het vinden van de volgende Cache. De software zorgt dat bij een multicache de gevonden coördinaten automatisch in je gps worden gezet.
Maar toen ik de chirp (ok plaatje ) zag moest ik meteen aan de running footpod denken van Garmin. Ze zien er echt hetzelfde uit en het zou me dus niets verbazen dat ze compleet identiek zijn ( dus van buiten / binnen) met alleen een andere software (de footpod zou geen gps hebben, maar die kan natuurlijk ook uit staan). Kortom de mogelijkheden van dit apparaatje zijn enorm ..... achterop vastmaken aan je zwembril voor accurate zwemroute, controle middel bij kleine wedstrijden (nadeel is natuurlijk dat deelnemers een horloge met Ant+ moeten hebben). ..... en ga zo maar door.

De chirp is ook nog eens wachtwoord beveiligd ( en gekoppeld aan jou navigatie apparaat) dus onbevoegden kunnen er niets mee ( want het meeneem gehalte blijft natuurlijk hoog). Natuurlijk is er het voordeel dat hij klein is en dus goed te verstoppen is en de gebruikers in een straal van een paar meter alles al binnenkrijgen.
Verder is het waterdicht en kan zijn accu een jaar lang werken die tevens zelf en snel te verwisselen is. Binnenkort misschien meer hierover. En dan de prijs ........ zo rond de € 20 /25,-

---- Update ----
Er verschijnen de laatste dagen veel artikelen en 1ste tests over de "chirp" en wat je ermee zou kunnen doen. Was het al maar December ...... zucht.


 2).Neem het volgende apparaat .... het is een fietskmteller (gps) met een kleine losse camera die je makkelijk achterop bevestigd zodat je kan zien wat er achter je gebeurt. Bijkomend voordeel ... het heeft Ant+ aan boord dus vele accessoires (oa Garmin) zijn aan te sluiten. Dit model nog zonder routeplanner functie maar ook komt eraan. Prijs volgens de site zo rond de $ 500,- en helaas pas leverbaar voorjaar 2011.

 3). Voor als de winter dit jaar weer in al zijn heftigheid ons land gijzelt en je toch wil fietsen de volgende oplossingen..... ze hebben een ding gemeen ..... ze gebruiken alle 3 de Surly Endomorph (achter) / Surly Larry (voor) met een 3.7 en 3.8 maat (!!!!)....... "normale" ATB maat zit zo rond de 2.0 met uitschieter naar 2.25 kortom deze zijn megabreed. ( of de hier niet onder genoemde " 9: zero:7 " van Chain Reaction Cycles)
  A. De Salsa mukluk fiets 
  B. of hier de Surly versie genaamd de Surly Pugsley met eveneens 3,7 /3,8 inch banden


  C. of deze uit België van Sandman Bikes met een foto van "Sandcrawler". Deze fiets is nu in zijn laatste   testfase en dus binnen niet al te lange tijd te koop ....... prijs ?????

   D. Winterbanden van Nokian ..... (passen goed bij onze Icebugs schoenen) met zoals je ziet spikes. Voornamelijk voor 26" velgen en een enkele 29".


 4). GoMotion licht ...... voor oa. trailrunners / wandelaars die geen hoofdlamp op willen maar wel het licht ervan. Het maakt gebruik van een 1 watt of 3 watt led lampje en loopt op 3 AA Batterijen en heeft naast 3 standen van licht sterkte ook een diffuus / spot straal.
In meerdere versies leverbaar .... zo is er een losse borstband incl lamp die je aan je bestaande rugzak vastklikt, 2tal rugzakken met het lampje standaard in de borstband en een heuptasje met ingebouwd lampje. Kortom voor elk wat wils en zeker een aanrader voor de avond / nachtelijke wandeling. Ik heb een exemplaar in mijn handen gehad ( helaas niet werkend) en moet zeggen dat het idee me wel aanstaat omdat je nu niet (zoals bij onze Petzl Myo) in iemands gezicht schijnt als je ze aankijkt. De batterijen zitten in een losse unit en kan dus in je rugzak worden gestopt zodat je lamp niet te zwaar wordt en goed blijft (lees stil) zitten.
De 1 watt lamp zou volgens onbevestigde berichten ongeveer 45 lumen geven ..... wat niet heel erg veel is en ik snel voor de 3 watt zou gaan ( geen info over te vinden maar ik neem aan dat die boven de 100 lumen zal zitten met max. 150 lumen) .
In een kleine test bleef de lamp goed zitten en kon ik hem goed bedienen ( ook al was het een niet werkend exemplaar) en omdat de batterijen ergens anders zitten erg licht in gebruik. Ik kan niet wachten om een werkend exemplaar in mijn handen te krijgen.

 5). In de categorie compleet nuttelo..... zinnig de Ipod Stethoscoop .... kortom voor al het verplegend personeel onder ons. Als 1ste dacht ik dat het een gadget betrof maar na nadere bestudering bleek het een echte stethoscoop te zijn met geluidsversterkende en opname  functie (via oa Iphone , ipod Touch of laptop). En kan dus ook eigenlijk niet als gadget worden gezien maar misschien eerder als toekomstige opvolger voor de oude en bekende stethoscoop.
Vanaf $ 250,- oplopend tot $ 599,- maar dan wel met uitgebreide software en Ipod Touch. Misschien een volgende stap in weer een extra datastroom voor het PDMS

 
  6). Of voor een zichtbare fiets nu het volgende ..... de Bike Glow  een iets meer dan 3 meter lange lichtgevende slang die werkt op 2 AA batterijen die je om je fiets heen draait ( of om je zelf tijdens bijv. de TiedKwietLoop op 31 oktober) en ze zijn in 8 kleuren verkrijgbaar. Verder zijn ze (nu) waterdicht en voor $ 25,- te bestellen in Amerika (Europa ???) ....... ik moet alleen nog even uitzoeken of ze ook bezorgen in Europa.7).Voor de koude voeten mensen onder ons .... de Thermosoles ..... en dat vanaf € 99,- En er 3 versies. Helaas zoals het er nu uitziet niet geschikt voor hardlopers (maar of je ze daarvoor nodig hebt?). Ze geven een temperatuur af van 38 graden  ( met afstandbediening keuze uit 38 / 44 graden)

De basis .... Eenmaal opgeladen ( 2 uur) doen ze het zo maximaal 8 uur voordat je ze weer moet opladen . Ze wegen zo rond de 110 gram en hebben een dikte van 3mm bij de tenen en oplopend naar 12mm in de hak.
De sport versie ..... zelfde als basis maar nu met anatomisch voetbed. Kosten € 119,-
En als laatste de versie met afstandbediening die als voordeel heeft dat je hem aan / uit kan zetten indien nodig ... en dus "langer" op een accu kan doen.  Kosten € 149,-

 8). Een drinkfles genaamd de "Gelbot" die 2delig is .... naast de normale water vulling kan je in het mondstuk je gel stoppen zodat je al rennend  je eigen mix drank maakt. Kortom geen geknoei meer met losse zakjes gel tijdens het lopen. Te koop voor € 18,95 bij oa de Triahlonshop

 9).En hier als laatste een voor de veiligheid ...... een naam / adres bandje genaamd de "Road-ID" met een standaard tekst of eigen tekst vanaf  $ 19,95 per stuk en bezorgkosten vanaf $ 2,50 tot $ 39,- bij je thuis afhankelijk hoe snel je hem wilt hebben.
Of ga je voor de legerlook dan klik HIER en bestel  voor € 9,95 ....... misschien niet zo handig maar wel iets goedkoper.
10). Een ISM zadel  ..... vooral ideaal voor fietsers die wel eens pijn hebben aan hun edele delen (M/V)...... kijk vooral even HIER op een testverslag van (amateur) triatlete.

Dus zet straks je schoen en vergeet er niet een gelletje (wortel smaak) of 2 in te stoppen voor het paard.