zondag 2 januari 2011

Een geslaagde Nieuwjaarsduik

Ten 1ste ..... Gelukkig Nieuwjaar beste lezers en dat het wederom een sportief en blessure vrij jaar mag worden.
Het zag er even na uit dat vele Nieuwjaarsduiken  hier in het Noorden niet door zouden gaan wegens te dik ijs en de kou. Uiteindelijk waren er wel wat afzeggingen maar Drachten zou daar niet bij zitten ( Volgens de reddingsbrigade was er van  afgelasten in Drachten nooit de rede). En indien het ijs te dik zou zijn konden ze hulp verwachten van de brandweer en hun kettingzagen om zo het ijs te lijf te gaan.
Helaas kon men wegens omstandigheden de vorige zwemplek niet gebruiks klaarmaken en werd er snel een alternatieve plek gezocht.
Uiteindelijk week men een tiental meter uit en maakte ze nu gebruik van een bestaand eendenwak .... die ze in 2x in omvang lieten groeien om de uiteindelijk 68 deelnemers te laten duiken.
Met aan de overkant de " koek en zopie"
Deze nieuwe  plek bood ook de gelegenheid om rechtuit te zwemmen en dan via een trap op het ijs te klimmen om dan door te lopen naar de wachtende warme Unox erwtensoep. Of het ideaal was kan ik niet zeggen want zoals ik al eerder schreef  ....... Klik HIER voor waarom ik vandaag ging zwemmen ......bestond mijn planning uit 6 x in het water springen. En bij nr 6 kon ik kiezen om verder te zwemmen naar de trap of er meteen weer uit en mijn badjas aan te trekken ..... ik koos voor de badjas.
Vele mensen  vroegen zich af waarom die gek er toch steeds uit ging om er daarna weer in te springen ...... en dat alles met een (waterdichte) camera in de hand ...... het eerste om dus geld op te halen voor Stichting "Alpe d'HuZes" en hun strijd tegen kanker en ten 2de om het vast te leggen als bewijs voor ons blog en mijn  sponsoren. En dan was er natuurlijk ook nog mijn vader die alles op video vastlegde indien mijn pogingen om te filmen mislukte ..... bibberen / vergeten op start te drukken etc etc.


Ik ben diegene die als laatste overblijft ......
De omroeper riep het hoe en waarom ik vandaag wel 6x in het water zou gaan maar dit verwaaide in het lawaai wat de toeschouwers en deelnemers produceerde. Volgend jaar ?????? hieraan toch wat meer aandacht aangeven door middel van duidelijke collectebussen / flyers of zo. En ik dacht vorig jaar dat dit eenmalig zou zijn.
foto vanuit het water bij 2de poging
Het viel me uiteindelijk niet tegen het steeds weer erin en eruit te gaan ...... uiteindelijk duurde het geheel nog geen 6 min. en met een enkele schaafwond op mijn benen van een niet mee werkende ijsschots en een paar gevoelloze tenen  kwam ik er zonder grote schade van af.Daarna aan de erwtensoep en wat geklets ( en een paar euro in de pot) snel onder de douche om weer warm te worden.
Elke poging op de foto ...... behalve poging zes met reden maar 5 vingers en 1 hand vrij
De voorlopige opbrengst staat op €584,-  maar grote kans dat daar de komende dagen nog wat bijkomt ....... er waren wel wat toezeggingen maar nog geen reactie terug gekregen.
Veder was er natuurlijk ook de pers en dat leverde al de eerste plaatjes op ....... kijk (KLIK HIER) vooral naar foto nr 6  ........
En klik (HIER) op de naar een link van de Drachtster Courant en meerdere foto's ..........scroll bovenaan pagina door de foto's.

Natuurlijk was dit geen eenmansactie want het idee van de 6x in zee springen kwam van de Alp D'Huzes rijders TeamTelstar die tevens ook een succesvolle dag hadden. Net als mij hadden ze nog een  strijder Theo die ook zijn duit in het zakje deed.
Hulde aan deze bikkels die op 9 Juni de strijd voort zetten en met zijn allen die mega hoge berg in Frankrijk gaan bedwingen .... en dat natuurlijk 6x ..... kortom klik op hun naam, bekijk hun site en steun ze.