zondag 3 januari 2010

Winterfun


Het is nog steeds winter en nadat er in december al veel sneeuw was gevallen en het bijna weg was .....viel er in januari nog iets meer. Weer sneeuw schuiven, vegen, koude handen en bevroren voeten. Nu was het niet alleen sneeuw maar vroor het ook nog wat zorgde voor een hoop ellende op de wegen maar leverde wederom mooie plaatjes op en een hoop lol.
Het goede voornemen voor het nieuwe jaar was er hard tegenaan met hardlopen ongeacht het weer....we hebben tenslotte schoenen (lang leve de icebugs) en outfits voor elk soort weer dus................................
Zaterdag ging MJ op pad. Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw. Nog 1 diehard tegengekomen die het weer trotseerde verder was het stil en het sneeuwde............................... de ijspegels hingen aan de muts tegen de tijd dat de 10 km gelopen waren.


Zondag ging Patrick op pad en gelukkig na een hoop sneeuw............kwam er nog meer........................
Sommige delen bos alleen wandelen mogelijk en het pad moeilijk te vinden.
20 km later weer thuis en tijd voor warme chocomelk.
Daarna snel de spullen pakken want door de vorst was ijsbaan "Iisnocht" te Beesterzwaag open en waren en banen geveegd. Velen waren op pad wat bij het parkeren en weer wegrijden wat problemen gaf door de sneeuw maar de ijspret was enorm. Patrick had net nieuwe schaatsen en ook Fons mocht mee het ijs op.


Nee, MJ heeft de baan niet geveegd maar er waren diverse banen gemaakt dus..........prima te doen.
Daarnaast kon men in het bos uitstekend langlaufen................


Hopelijk deze week nog meer tijd voor meer ijspret................volgens de weervoorspellingen moet het gaan lukken.....!!!!!!