maandag 7 februari 2011

Achteruit fietsen

Waar ik vroeger graag stunts uithaalde met mijn Bmx fiets of op een zelfgebouwde fixie en oa probeerde zo lang mogelijk achteruit te fietsen heb ik deze truc afgelopen Zaterdag op 40 jarige leeftijd maar weer eens uit kast gehaald.

Helaas wel met een draai aan mijn vroegere escapades door nu gebruik te maken van mijn racefiets en in een normale lig / zithouding. Wat was namelijk het geval .... zoals iedereen wel heeft gemerkt de afgelopen dagen het waait.
En nu waait het eigenlijk altijd wel in Friesland dus dat is niets nieuws maar door gebrek aan windbrekers in de vorm van bebouwing of zoiets als bomen op mijn route zorgde windkracht 6 met een "paar" uitschieters ervoor dat de reis van Drachten - Leeuwarden 30 minuten langer duurde dan normaal. Zo goed als 28 km tegen en zijwind ..... het heeft ook zijn voordelen omdat je meestal dan op de terug weg de wind mee hebt (al zijn de meningen daarover verdeeld). Ik zie het altijd als een goede training maar je kan het soms ook overdrijven.
Kortom een nieuw zij het negatief record door er nu 1 uur 33 over te fietsen  ........ de data naderhand bekeken en waar ik wind mee had kwam de snelheid zo rond de 42km p/uur en waar de wind tegen was kwam ik zelfs soms uit op 17km p/ uur ......  en er waren momenten bij dat ik dacht dat ik zo meteen achteruit zou gaan. Gelukkig was er geen ander verkeer op de weg (!!!!!!!) want ik maakte soms gebruik van de hele weg en zo af en toe ook de berm, alles was nodig om niet om / weg te waaien.  Iets wat mijn voorband bij thuiskomst minder leuk bleek te vinden want had zijn laatste adem erbij gelaten.
Maar hoor je me klagen ....... natuurlijk... dat is iets wat ook sporters graag doen ( vooral net voor de wedstrijd) ... ook al deed ik het mezelf aan. Gelukkig maakte de tas vol met gel en goodies van de Running Center weer heel wat goed. En helaas dit keer geen foto's gemaakt ..... de rede laat zich wel raden ..... raar maar waar.

Update .... helaas kwam er Zondag een vroeg einde aan mijn geplande 40 km duurloop toen ik al vechtend tegen de wind mij verstapte ( ook iets met vallende takken op mijn pad) en na 10 km weer thuis was. Een pijnlijke enkel was het resultaat die gelukkig nu na 2 dagen rust ( lees geen fietsen / hardlopen) weer een stuk beter aanvoelt.
Helaas loopt mijn trainings plan zo wel wat schade op maar hopelijk komen niet al te veel geplande wedstrijden  in gevaar. Zo heb ik Schoorl al wel geschrapt en kijk ik nog even aan of in nu toch Appelscha ga doen. De komende dagen zal ik in ieder geval nog rustig aan doen.