woensdag 1 september 2010

9de Brinkloop te Diever 2010

Gisteren was alweer de laatste Brinkloop in Diever van dit jaar.En het was dit keer een moeilijk jaar wat het aantal deelnemers betrof. Waar er de laatste jaren meer dan 1000 /1500 mensen meededen aan de 8/9 wedstrijden kwam het aantal dit jaar net onder de 1000 uit.

Het zat dan ook niet mee met de Dinsdagen in Juli en Augustus ... Zo was er een eerst wereldkampioenschap voetbal (Nederland speelde tegen Uruguay ) bij de 1ste loop .... werd Diever ( en de rest van Nederland ) geplaagd door veel regen ... en was het een enkele keer uitzonderlijk warm.
Maar we moeten ook niet vergeten dat door het grote aantallen wedstrijden de spoeling ook dunner wordt. Lopers kunnen nu bijna elke week uit soms rond de 5 wedstrijden kiezen in het Noorden dat men bewust een keuze maakt en je ziet ook aan de plaatsnamen dat veel lopers in de buurt wonen.
Maar goed het weerhield 100 mensen niet om de laatste Brinkloop van dit jaar te lopen. Zo was ik ook van de partij.

En na vorige week drijfnat naar Diever te zijn gefietst was deze keer de fietstocht geheel regen vrij maar met wel wat zijwind ( 38 km in 1 uur 12).
Ik koos voor de 5km ( eindtijd 20min.59) die ik de 1ste 2 ronden redelijk snel heb afgelegd met tijden van onder de 4min 40 maar heb wat gas terug genomen in de laatste 2 rondes om mijn krachten wat te sparen voor de terugreis ( wat erg moeilijk is als het lekker gaat)
Maar wat een verschil met de vorige keer .... zie de foto's hieronder met links vorige week en rechts die van gisteren. En wetend dat links ook nog eens 5 minuten eerder is gemaakt !!!!
Mijn ouders kwamen nog even langs en samen konden we nog naderhand een kopje koffie drinken voor dat ik weer terug zou fietsen. Wel leuk dat ze er waren want zo had ik net als vorige week de optie als het nodig was om mee terug te rijden.Met hierboven 2 van de vaste fans die het noodweer van vorige week doorstonden.
Ik vertrok om 20.43 en 38 km later stopte de klok op 21.58 ...... niet ontevreden met deze tijd als je weet dat het al weer donker was en er nog best wel wat tegenwind stond.
Het is altijd weer even wennen om (snel) te fietsen met de lampjes aan en te hopen dat je al de gaten / rommel en konijnen op je pad ziet.
Een enkele keer mijn velg de grond horen raken omdat de grote gaten tussen de klinkers zaten en wat ook niet hielp waren de auto's met groot licht. Maar ach ze zagen me dit keer goed en weken mooi uit zodat ik zonder kleerscheuren weer thuis kwam.
Maar misschien toch de volgende keer de Petzl Myo Rxp hoofdlamp op mijn fiets vastzetten met zijn 140 lumen sterke lamp ..... kan ik ook voor groot licht zorgen.