donderdag 27 januari 2011

Attentie Garmin ..... Pioneer komt er aan


Op dit moment heeft Garmin zo goed als het alleen recht op een mooie en goed werkende fietscomputer met gps en zaken zoals aan te sluiten hartslagmeter, cadansmeter en powermeter. Maar er zijn en komen meer kapers op de kust en een daar van is Pioneer ..... jawel die van oa de autoradio's.

Ze hebben al een werkend demo model maar hij is nog niet helemaal klaar om in productie te gaan (inter/eurobike misschien) . Het heeft een kleuren lcd in de grootte van 5,6 cm (2,2 inch) en draait op Android ... verder zitten er zaken in zoals micro sd kaart en mini usb aansluiting. Verder een Thermometer en Barometer en een accu die het ongeveer 12 uur zou moeten uithouden. En daar stopt de informatie die ik te weten kwam.
.... maar kijk hier onder even naar een filmpje met de 1ste beelden. Daarnaast ziet het er ook na uit dat ze met een eigen Powermeter op de markt komen die met Ant+ is uitgerust dus ook met Garmin apparatuur te gebruiken is
Het ziet er niet slecht uit en het wachten is dan ook wanneer dit op de markt komt. Wat wel opvalt is dat je in het filmpje iconen zoals camera en video ziet staan en een telefoon + Browser icoon  !!!!!!! Zit er een camera in of is deze aan te sluiten / video af te spelen... en kan je ermee bellen/ Internetten ..... Het zou allemaal mogelijk kunnen zijn omdat het op Android draait en dat natuurlijk ook in onze telefoon te vinden is.
Zo te zien geen touch screen wat dan ook niet echt goed zal werken met handschoenen aan maar knoppen en een soort van kleine joystick.
Of moeten we gewoon  wachten op een telefoon fabrikant die met een echte waterdichte telefoon komt en Ant+ aansluiting.

Kortom allemaal vragen waar we hopelijk snel meer van horen.

Update 27-10-2011
Ok het duurde wat langer dan ik verwachte maar daar is ie dan de PotterNavi van Pioneer (what's in a name?) met type nr's SGX-CN700 W (wit) en SGX-CN700 K ( zwart) en in Japan in Januari 2012 in de winkel.
Klik HIER voor de eerste link die ik kon vinden.
Simpel gezegd is het een fiets computer met navigatie (via telefoon netwerk) en Ant+ aansluiting en waterdicht  al moet je hierbij zeggen dat dit meer regen proof is dan onderwater ( iets wat je neem ik aan toch niet doet met je fiets).
Over zaken zoals een hartslagmeter en cadans meter wordt wel gesproken maar ik zie niet of ze er standaard bij zitten.