zaterdag 27 november 2010

15e Bastiaannet Cross te Norg

Vandaag stond er weer een cross op het programma .... eentje die ik al meerdere keren gelopen heb onder vaak bijzondere omstandigheden. Vorig jaar liepen we door de modder en dit jaar vroor het de afgelopen dagen genoeg ( bij ons in Drachten afgelopen nacht -5,5 graden) om de gehele ondergrond lekker hard te maken. En zoals elk jaar stonden er weer een paar honderd mensen aan de start.
Omdat ik de afgelopen weken weinig loop km's heb kunnen maken ... iets met tijd te weinig of zo. Had ik geen illusies om een leuke tijd op de klok te zetten. En die 2 oliebollen ( met nadruk op olie) een uur voor wedstrijd zouden ook niet echt meehelpen ...... al vertelde een medeloper mij een leuk verhaal met chinees eten vlak voor een elfstedentocht dat juist wel hielp.
En wat ook de afgelopen week duidelijk werd is dat ik duidelijk weer moet omschakelen naar het frisse weer. Met fietsen lukt het me al maar met lopen moet ik weer even mijn draai vinden. Ik heb snel last van koude handen / voeten en moet dus even uitzoeken (tja elk jaar is het weer anders) wat ik het beste kan dragen. Zo ook vandaag en ik kan je vertellen dat ik het niet koud heb gehad maar juist eerder te warm ....... kortom iets te veel aan gehad en dus weer wat geleerd vandaag.
Ik koos er vandaag voor om de Icebug schoenen ( met erg kleine spikes) aan te trekken om ze zo vast weer in te lopen voor het nieuwe bevroren ondergrond seizoen. Het is een pittig parcours van in totaal 8,75 km ( verdeeld over 1 kleine en 3 grote rondes) met kleine heuveltjes die je hartslag leuk laten oplopen (max hartslag 172).
En dus merkte ik al snel dat een sub 40 min. er vandaag zeker niet in zou zitten. Met af en toe een praatje, het helpen van een gevallen loper en het nemen van een paar foto's afgewisseld met wat lauw water bij de verzorgingspost kwam ik na 51 min weer terug bij af. Zonder al dit geklets en zo was mijn tijd op 44 min uitgekomen (garmin data correctie) ..... niet echt snel voor 8,75 km maar ik was er best wel tevreden mee geweest op dit parcours.
Wederom een goed georganiseerde wedstrijd met na afloop als aandenken een paraplu ......  o ja en voor de zoveelste keer was ik mijn loopchip vergeten ( vergeet elke keer dat deze in Norg nodig is) en dus schreef ik me in als recreant zonder chip en dus ook zonder officiĆ«le tijdsvermelding. Waarom weer een huren als je het ziet als trainings loopje. 

Deze week maar weer de schaatsen klaar maken want dat ziet er goed uit met op dit moment (23.30) alweer -3.3 graden .... eens kijken of we de afgelopen nacht (-5.5 graden) voorbij gaan. Onze favoriete schaatsplas heeft al weer een mooi laagje ijs. Het is nu wachten op enige dikte van het ijs en het open bordje van de ijsclub.