dinsdag 23 februari 2010

Even voorstellen ...... De Tacx Flow

Zoals al eerder vermeld trainen wij ook binnen met fietsen en dan wel op een Tacx ( merk fietstrainer). In deze winter konden wij weinig buiten km's maken ( ik ben geen held op de dunne racebandjes icm ijs en sneeuw) zodat ik op de Tacx de nodige km's maakte. Echter begon het apparaat steeds meer te protesteren op zijn jarenlange foltering (door lawaai te maken en uit elkaar te vallen).

Afgelopen Zaterdag was dan eindelijk zo ver. In de fietsenwinkel werd besloten om voor een nieuwe fietstrainer te gaan. Nu zijn er vele merken fietstrainers /modellen en dito prijsklassen zodat de keuze er niet makkelijker op wordt. Ze beginnen bij ongeveer € 100,- en oplopend tot boven de € 1000,- en dat allemaal natuurlijk zonder racefiets.
Omdat we meerdere sporten beoefenen en geen geldboom in de tuin hebben zochten we naar een gulden middenweg ......... uitgebreide trainer voor "niet al te veel" geld.
Uiteindelijk kwamen we uit op de Tacx Flow ......... voor ons compleet genoeg ( cadans meter/ hartslagmeter aansluiting etc) en eventueel uit te breiden / opwaarderen met pc aansluiting om zo de virtuele fietswereld te betreden.
Misschien iets voor de volgende verjaardag of toekomstige sponsor ..... je weet het maar nooit in deze wereld. Dus voel je je geroepen ..........

Thuis aangekomen en na bestudering van de installatie handleiding (er zitten ook onderdelen bij voor installatie mtb of cyclofiets) het apparaat in elkaar gesleuteld en fiets gemonteerd en afgesteld (voor de mannen : de handleiding lezen is hierbij echt nodig). Tijdens deze instel fase kalibreert het apparaat zich met de fiets zodat zaken als snelheid / afstand / cadans enz correct zijn.

Zondag stond er echter eerst voor beide een lange duurloop op het programma (waar M-J er achter kwam dat haar schoenen ook aan vervanging toe zijn ... zie daar meerdere sporten en dus veel vervanging) voordat ik op de Tacx zou stappen voor een korte kennismaking.
Helaas gooide andere dingen roet in het eten zodat ik pas Maandag voor het eerst echt kennis kon maken met de Tacx.

Maandag avond was het dan zover ........... de 1ste echte kennismaking met als begin een rustig tochtje van ongeveer 30 min. om zo de knopjes eens te leren kennen en de mogelijkheden. Wat meteen opviel was dat ik de laatste tijd te licht getraind heb ( vergelijkbaar met gewone weg training )....... de nieuwe flow is duidelijk beter en zwaarder af te stellen...... letterlijk met de rem erop moeten fietsen.
En vooral dat laatste (zwaarder) was echt weer even wennen. Maar dat zullen we Dinsdag wel merken als er een training van 60 min. op stapel staat.

En toen was het Dinsdag avond ......... maar voordat ik op de Tacx zou stappen stond er eerst nog een interval looptraining op de agenda over 10km. Helaas gooide mijn "storingsdienst" roet in het eten zodat ik pas rond 21.00 thuis was en geen zin meer had om nu nog 2 uur te gaan sporten ........ ik koos voor de fiets op zolder met een training van 50 min. en een blokje om met Fons van +/- 3 km.
Moe en voldaan vielen we beide op en in de bank / mand.

Morgen eerst maar eens de interval looptraining inhalen.