zondag 11 april 2010

Sport kijken is ook leuk ...... en vermoeiend

Vandaag (Zondag) is het een drukte op de tv wat sport betreft. Zaten we eerst de finish van de toppers van de Rotterdam Marathon te bekijken met een wereldtijd van 2 uur 4min 47 sec over 42 km waar menig loper een moord voor zou doen op de 21km. Konden we vlot daarna de topper van de dag ( sorry hardlopers maar deze is toch wel echt eentje uit de extra categorie zwaar ...zwaarder ...zwaarst ) live op de tv volgen ..... de 108ste Parijs - Robaix.

........... een stukje fietsen over 260 km met een "paar" km (53km) kasseien. En voor niet weten wat kasseien zijn .... nou dat zijn van die oude klinkers waarbij je vullingen eruit klapperen als je er over heen rijdt.
Kortom een ware uitputtingsslag voor mens en materiaal ...... waar er normaal op "gewone" lichte ( min. 6,8 kg) racefietsen wordt gereden met 0,0 % comfort heeft men nu speciale kasseienfietsen ter beschikking (gewicht ???) ...... met zaken als langere wielbasis , dikkere banden (bv. 27mm ipv 23 mm) met lager druk (5 tot 5,5 bar ipv 8) , dikker stuurlint met soms gel ertussen voor enige extra demping en sommige kiezen voor cantilever remmen en wat nog meer. Ze lijken dan ook meer op cyclocross fietsen dan op de standaard racefiets.

Enig commentaar van de presentatoren .... de jus is uit de tenen !!!!!! met dubbele knieƫn rijden !!! . "De nr 1 van dit moment Cancellara ( op 14km van de streep heeft last van achtervolgingswaanzin)" ...... ze bedoelen gewoon dat hij nog sneller ging fietsen t.o.v de achtervolgers. Als een washandje in zijn wiel rijden !!! En waarschijnlijk nog een 30tal lachwekkende uitspraken die ik helaas ben vergeten.

Na een lange bankzit (voor ons) met als winnaar de Zwitser Cancellara ( geheel verdiend na de laatste 50 km op kop te hebben gereden met een gem. van 39,2 km over 260 km!!!!!!!) konden we de andijvie stampot gaan aanvallen ...... met een glaasje Ploink erbij ........ en wat is nou weer Ploink ...... zie daarover ons andere blog.

Maar hoe staat het met ons sporten zullen jullie je nu afvragen. Goed hoor al schiet de looptraining er deze week bij beide wat in omdat er veel woon-werk km's ( tot 60km per dag) worden gemaakt op de fiets en wij op een vrij moment er ook nog even een tochtje van 50km aanplakte op de fiets. Met al dit fietsen zijn we dus wel wat moe om daarna ook nog even te lopen. Deze week 2x 10km gelopen (incl. vanochtend) maar dat was het dan ook wel weer. De 1ste triatlon van het jaar is nog ver weg.
Volgende week weer meer loopwerk.