donderdag 1 juli 2010

"even tussendoor" ... de rond de lindeloop --- update 1+2 ---


Wegens drukte zullen de vakantie perikelen nog even moeten wachten.

Gisteren stond de eerste "rond de lindeloop" op het programma. Met alle nieuwe wedstrijden is het altijd even afwachten hoe de organisatie het er van zal afbrengen.
Maar niets dan lof want al snel zagen we dat de organisatie een beroep had gedaan op "ene" Jan Kooistra en dat eigenlijk altijd (in onze ogen) het dan met zaken als verzorging / tijdwaarneming (zonder chip), geluid etc etc kortom de wedstrijd wel goed moet komen.
En dus ook hier .......

Nog net op tijd met de inschrijving ( niet vooraf gedaan wegens vakantie planning) relaxt gekeken naar de start van de jonge hardlopers / 5 km met Jappie Doller (helaas te snel voor de foto) om daarna zelf van start te gaan op de 16 km.
Helaas gingen we wat ongelukkig van start bij een achter in/uitgang ( en niet op de brede skeelerbaan met start/finishboog) zodat het met de grote opkomst even een dringen werd. Ik stond wat lastig achterin en dan heb je de eerste 15min. veel uitwijk momenten om niet over de andere lopers te struikelen.

Het was "lekker" warm weer en tot het splitsingspunt van de 11 en 16km was er nog geen vuiltje aan de lucht bij mij .... ik had met voorgenomen om rustig te lopen / en genoeg te drinken om zo op een tijd van 1 uur 17 uit te komen. Mijn pr ligt minuten lager maar na 2 weken (berg) vakantie en paar maanden geen wedstrijd in de benen een goed doel.
Helaas kwam daar blaar 1 opzetten en even later (km 12) blaar 2 ... op de andere voet (bijzonder sinds ik niet zo vaak last heb van blaren).
Kortom het plan van 1 uur 17 zou bijgesteld worden naar 1 uur 20 ...... eeh ..... even wandelen ....1 uur 22 ..... nog stukje gewandeld ...... met als resultaat uiteindelijk een eindtijd van 1 uur 31.
Wel even er zeggen dat er in het laatste gedeelte een paar videootjes / foto's / praatje zijn gemaakt die bij elkaar 4 min. hebben gekost.

Helaas helaas een iets wat teleurstellende tijd (slechtste 16 km ooit van mij) maar wel kunnen terug kijken op een leuke loop.
M-J stond met hond fons aan de kant ( die elk startschot als een aanslag op zijn leven zag en het erg zwaar had) en na inlevering van het startnummer (als cadeautje een paar saucony loopsokken ervoor terug) was het weer tijd om op te stappen (zag nog net Mariska Kramer gehuldigd worden als snelste vrouw ) ....... de dag was al om 05.15 begonnen en we wilden nu eens voor 23.30 in bed liggen want vandaag begon de dag ook weer om 05.15.

Volgend doel zo snel mogelijk door meer dan 1000 (!!) vakantie foto's doorploeteren en tot een stukje te komen.
Tot de volgende keer ........ en hopelijk ook volgend jaar bij de rond de Lindeloop 2011

Update 1: van M-J kreeg ik nog te horen dat er wat bloggers aanwezig waren ( genoemd via de omroeper) ..... heb ik helaas niets van mee gekregen wegens mijn iet wat late eindtijd ..... helaas helaas.

Update 2:
Volgens mij de 1ste keer dat ik dit in mijn mailbox kreeg na een wedstrijd ........ Uw mening over de eerste editie van "Rond de Linde" ...... met 10 tal vragen over hoe ik de wedstrijd heb gevonden en ondervonden ....... klasse ..... dat zouden meer wedstrijden moeten doen.