donderdag 7 juli 2011

De Tour de France 2011

Net als vorig jaar kan je enige rijders van de Tour de France live volgen via hun onboard telefoon.
Klik HIER als je het stukje wilt lezen van vorig jaar.

Ook nu kan je een kleine dagelijkse selectie weer live volgen via SRM Live ... de aangeboden data komt via de SRM powermeter en (onder voorbehoud) een speciale Htc telefoon ( vorig jaar gebruikte men de htc Legend met Ant+ chip).

Er was en is nog steeds een levendige discussie gaande over deze Htc telefoon want tot op heden is er nog geen Htc telefoon met werkende Ant+ chip. Ik hou je op de hoogte als ik hier meer over hoor.
Daar in tegen heeft SonyEricsson recentelijk een complete lijn met werkende Ant+ chip gelanceerd ( de Xperia lijn en klik HIER voor meer details) en komen ze dit jaar nog met een waterdichte Xperia telefoon.
Maar maken ze dan misschien geen gebruik van de Sony telefoons hoor ik iemand vragen ...... nou dat lijkt me zeker bij het HTC-Highroad team in de Tour de France niet van toepassing.

- update 07-07-2011
misschien maar een kleintje maar uit een (betrouwbare) bron hoor ik dat het  nog steeds een speciaal project is en dus geen "standaard" HTC telefoon. Maar dit wil niet zeggen dat het geen normale productie telefoon is. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat de functie ( in dit geval de Ant+) al op de telefoon aanwezig is maar gewoon niet aanstaat en dus niet gebruikt wordt.

En wat me opvalt bij de SRM live Tracking is de lage hartslag van de renners .... ok ze gaan nog niet voluit .... gem. 30km / uur en met hartslag van rond de 70/75. Bijzonder.