zondag 29 augustus 2010

Zomaar een sportief weekend

Er zijn mensen die niet weten wat ze op Zaterdag en Zondag meten doen ........

Wij zijn er geen van en van ons mocht het weekend nog wel wat langer duren. Zo had ik enige tijd geleden al besloten om me niet in te schrijven voor de Triatlon in Ten Boer omdat het zwemmen er de laatste tijd bij inschiet ..... helaas dus ze mochten afgelopen Zaterdag zonder mij van start gaan.
Dus we begonnen de Zaterdag droog met een lange boswandeling voor hond Fons. Droog was dan wel de lucht want het bos was aardig nat en met modder bedekt. Lees we kregen een zwart ( maar wel moe) hondje terug.
Daarna de standaard zaken zoals boodschappen .... koffie drinken op een terrasje in de zon etc etc.
Laat in de middag besloot ik dat er nog wel even een klein rondje van zo rond de 40 km op de fiets inzat.De bedoeling was om er een tijdrit training van te maken van 2x 10km maar helaas net voordat het zover was begonnen de 1ste druppel te vallen en er zouden er nog vele volgen zodat mijn training's plan wegdreef.
Op de bochtige wegen waarop ik fietste kon je door het vele water de modder en andere rotzooi niet meer goed onderscheiden en dat is met meer dan gem. 35km (hoogste snelheid vandaag 45,2km p/uur) in een tijdrit niet echt handig. Kortom ik koos er voor om waar de omstandigheden het toelieten er een soort korte tijdrit van te maken. Met de wind van opzij kon op de weg naar Tijnje er voor gaan ..... 5km met een gemiddelde van 39km .... al met al niet slecht met dit weer.
Na 38,6 km was het weer voorbij en wederom compleet verzopen kwam ik weer thuis.
En toen was het hardloop Zondag ........De meeste slimme mensen zouden bij het zien van de weersvoorspelling ( in de ochtend droog maar zo rond 12.00 regen ... veel regen en veel wind) er voor kiezen om hun ronde dan ook voor het middaguur te maken .................


Maar ons blog heeft niet voor niets het woord Nutty in zich dus toen M-J van haar ronde terug was ging ik de deur uit ...... tijd 11.09 met het plan om zo rond de 3 uur te gaan lopen (met a 10km p/uur of 6min per/ km) en 30 km in de benen.
Echter de weersvoorspelling had het mis want niet na 12.00 begon het te regenen .... nee het begon bij ons al om 11.17 ....... kortom ik was al 8min. onderweg.

Jasje uit de rugzak en aan en verder stappen want dat beetje regen kon er nog wel bij.
Om een lang verhaal wat korter te maken het stopte niet meer met regenen tot zo ongeveer km 32 ( en met nog 1km te gaan).


Het leken af en toe wel tropische buien ( maar dan zonder de warmte) die vielen. Enorm veel water en door lopen is dan de enige optie als je toch al compleet doorweekt bent.
Met om het uur een "lekkere" gel en na 1 uur 30 een koekje, die snel genuttigd moest worden onder de klep van mijn petje omdat hij anders door de regen uit elkaar zou vallen. En dit alles weggespoeld met 750 ml water uit de waterzak. Met nog 7 km te gaan verstapte ik mij even in een iets te diepe plas wat een paar min. wandelen tot gevolg had.
Moe maar voornamelijk doorweekt kwam ik de straat in lopen alwaar M-J samen met hond Fons al stonden te wachten.
Zij hadden mij ( zo goed het gaat) gevolgd via Google maps ( Telefoon zat waterdicht verpakt in de rugzak) en zagen dat ik elk moment thuis kon komen ..... de techniek staat voor niets.

In totaal 33,1 km gelopen met ongeveer 6 min/ per km ....... net zoals ik gepland had ..... soms lukt het en dat bijna zonder kijken op het horloge ...... o ja regen en een Garmin 405 met zijn "bezel" (functie draaischijf) is niet een goede combinatie met natte vingers.