zondag 27 december 2009

Lopen met kerst


De laatste week stonden er nog 2 korte wedstrijdjes op het programma. Zo was daar op Zondag 20 december (de dag na Linschoten) de kerstloop cross in Oranjewoud over 10km ............... die helaas niet doorging wegens negatief reis advies wegens "iets" sneeuw. Jammer en helaas want daar stonden we dan met zijn 2 en in Oranjewoud ............ tja dat krijg je ervan als je vroeg op pad gaat en dus niet het internet in de gaten houdt.
Maar 2de Kerstdag zouden we in Gennep (Noord Limburg) een herkansing krijgen met een 6km loop.
Er stond al een duurloop op het programma dus de planning was om eerst 9km te gaan lopen van het ene familie lid naar de andere ....dan 6km wedstrijdje met als doel "haas" te spelen voor Ingrid die zo haar 1ste wedstrijd kon lopen. En hierna de 9km weer terug te lopen om aan de kersttafel aan te sluiten.
Helaas ging de wedstrijd ook hier niet door omdat het parcours te gevaarlijk zou zijn (bevroren ondergrond , sneeuwresten en autosporen)......... tja daar is veel over te zeggen maar ik vindt dat er sinds die ene hete Rotterdam marathon en de 4daagse doden in Nijmegen erg snel wordt ingegrepen .......eigen risico / verantwoording en misschien niet altijd een pr willen lopen / denken.
Maar goed het lopen ging toch door.
Na 9km bij Marco en Ingrid aangekomen even bijkomen en toen samen met Ingrid een door haar uitgezet rondje van precies 6km lopen.
.
Met zoon Vince op de fiets als begeleiding kwamen we na 36 minuten weer terug alwaar Neef Marco de warme broodjes ( en vele andere lekkernijen) al klaar had staan.
Na deze maaltijd gingen mijn schoenen weer aan om de terugreis te aanvaarden. Ingrid nam M-J in de auto mee en ik nam deze keer de ijzige route via de grensweg en het Duitse bos terug naar Groesbeek.
Het was een erg mooie route met helaas wel veel wind / ijs stukken en los lopende honden die erg blij waren om een hardloper tegen te komen ( lees meerennen en tegen je opspringen) ....... kortom veel stoppen, wandelen en aaien / wegsturen.
Met dank aan deze baasjes ........not. Tja aanlijnen is moeilijk.

Ik zag hier al helemaal een nieuwe Trailwedstrijd met het doorkruisen van 2 provincies ( Gelderland en Limburg) en 2 landen ( Nederland en Duitsland) incl. heuvels omliggende bomen en wat nog meer ..... het zal wel een idee blijven.
Het werd een erg langzame 9km ( 1 uur 6min. ) maar moe en voldaan schoof ik me daarna aan het volgende kerstdiner.