zondag 30 augustus 2009

TRAINEN, TRAINEN, TRAINEN

Over een week is het zover.
Mijn eerste wedstrijd 1/2 marathon dit jaar.
Na een jaar vol blessure, nieuwe baan, meer fietsen en wederopbouw gaan we er weer voor.
Vandaag besloten om te kijken of de 21 km vol te houden is en je niet geheel kapot over de finish komt. Ook alvast bezig met het weer oefenen met eten/drinken tijdens een wedstrijd. We gaan weer door voor de langere afstanden ........op naar de marathon.......

Ik ben niet goed in eten en drinken en heb snel maag en darm klachten verder kost het me veel energie.
Toch kom je er langzamerhand achter dat eten voor een wedstrijd kan en ook tijdens leer je vanzelf wat je het best afgaat. Soms hoor je van mensen de meest bizarre dingen die ze eten om tijdens een wedstrijd geen inzinking te krijgen. Ik heb zelf ook van alles geprobeerd zeker toen in trainde voor de marathon. Ook ben ik altijd zeer bereid om nieuwe dingen te proberen.
Bij de decathlon was er een pak met een soort chocoladecake die veel energiewaarde heeft en makkelijk te maken is. Alle benodigdheden zitten erin dus het proberen waard.
Het is in 3 minuten klaar....inclusief bereiden en het kan in de magnetron. Ik had er kleine cakejes van gemaakt.
Het klinkt allemaal vreselijk maar is zeer goed te eten en .....zowaar........geen last gehad.
Sterker nog................het liep prima. Geen honger gevoel tot op 18 km......... wel natuurlijk gedronken en een pakje gummieberen (gewoon van haribo omdat de squeezie soms moeilijk te verkrijgen zijn) verorberd maar zeer tevreden dus deze kunnen we erin houden voor zondag a.s.
Deze week een verder rustige week met wat herstelloopjes en dan zondag.......................

haarlemmermeer......................here we come!!!!