zondag 14 maart 2010

merenloop 2010


Het is zondag en ondanks dat het weer niet echt mee wil werken is het tijd voor wat sportieve actie buiten.
Vandaag is de Merenloop 2010. Het is de 40ste editie dus iets speciaals.
Patrick heeft besloten om meer te fietsen en vertrekt vanuit Drachten naar Grou. Het is een slordige 27,5 km en heeft 1 nadeel: WIND. Zelf vond ik dat 3x 29 km fietsen in 1 week wel genoeg was en ben iets later met de auto vertrokken. Bij aankomst was het nog rustig en genoeg tijd voor het ophalen van het startbewijs met t-shirt en een kop koffie/chocomelk bij Het Wapen van Grou.


Na de koffie/chocomelk is het tijd voor de kinderen om de 1,1 km te lopen maar voor je begint is het natuurlijk eerst tijd voor een warming up.
Rond 14 uur zijn wij aan de beurt voor onze 14km loop. Het parcours is pittig zeker met de straffe wind die er staat maar we hebben besloten om er een PD van te maken en dan maakt de tijd toch niet uit.
We hebben de finish gehaald en er was voor iedereen gratis chocomelk en erwtensoep. Het was de 1ste wedstrijd voor mij en m'n nieuwe schoenen dit jaar en het kan alleen nog maar beter worden.


Voor mensen die niet weten wat een PD is.............het staat niet voor Patrick Derks maar voor een persoonlijk diepte punt en dit is hetgene wat je dan zeker niet wint:


ps. Bedankt Hero voor het aantrappen of omwoelen van het weiland.