zaterdag 8 januari 2011

Sony Ericsson introduceert de Xperia lijn met Ant+

Sony Ericsson introduceert de nieuwe Xperia Arc, deze telefoon zal worden uitgebracht met Android 2.3 en ge├»ntegreerde Ant+ support. Daarnaast maakte ze bekend op de CES dat ze de bestaande Xperia lijn met uitzondering van de X10 updaten naar Android 2.1 of zelfs 2.2 waarin ook de Ant+ functie zal worden aan gezet. En dat zou niet verkeerd zijn want dat is normaal wel een probleem bij SonyEricsson ..... ze zijn wel erg traag met hun update's. Op dit moment hebben de meeste Android toestellen van SE nog steeds versie 1.6 en dat terwijl we al op versie 2.2 zitten. Ik schreef er al eerder over (klik HIER) en het ziet  er nu dan uit dat het zo ver zal zijn. De nieuwe Xperia Arc zal over ongeveer 2 a 3 maanden in de winkel liggen.De Xperia Arc kan je waarschijnlijk zien als het mooie jongetje van de klas ...eeh .... van de Xperia lijn en het design staat hoog op de agenda. Maar ook de specs zijn niet verkeerd met een groot 4,2 inch scherm en een 8,1 megapixel camera en led flitser. Tevens kun je er Hd video's mee opnemen in 720 p. De afmetingen zijn 12,5 cm hoog, 6,3 cm breed en maar 0,87 cm dik en dit alles weegt 117 gram.
En nu er een Ant+ chip in zit kan je ook gebruik maken van zoiets als een hartslagmeter band en footpod voor als je gaat sporten of gewoon wilt zien wat je dagelijks beweegt en verbruikt. Maar meer hierover verwijs ik je naar eerder geschreven artikelen .... DEEL 1 ..... DEEL 2 ..... DEEL 3   over wat Ant+  kan.

Er is helaas nog niets bekend over het batterij verbruik wanneer je bijv. je hartslagmeter en gps aan hebt staan maar uit ervaring ( Iphone en Htc Desire) weet ik dat het nog lang niet genoeg is voor laten we zeggen een 42km of meer of minder na gelang je snelheid. Maar de komende weken waarschijnlijk meer hierover.

Dus misschien "straks" geen losse Ant+ adapters zoals de Wahoo Fisica (plaatje hierboven) die je indien je een postadres in de VS hebt op dit moment voor zelfs $10,- kan kopen ( normale prijs $80,-). voor onder aan je Iphone. De android versie ... met micro usb zou binnenkort ook komen.

Nu is de telefoon (nog) geen volwaardig alternatief voor het sporthorloge maar het gaat zeker die kant op. Voordelen zijn natuurlijk dat je dan nog maar 1 apparaat me sleept( zeker makkelijk voor mij) maar de nadelen zullen ook blijven bestaan ...... zo is een telefoon om je pols nog steeds erg groot ( al heeft Sony hiervoor de LiveView bedacht) .... niet waterdicht ( de meeste dan) en is de batterijduur nog om te huilen wanneer alles aan staat. Kortom er is nog wel te doen voordat het echt een alternatief zal zijn. 
Maar je kan natuurlijk ook gewoon zonder dit alles lopen / fietsen .... iedereen zijn eigen keuze.

- Update  06-03-2011.....Er zijn nog wel wat problemen om de al op de markt zijnde Sony X modellen van de nieuwe Ant+ software te voorzien.
LET OP !!!! ANT+ wordt alleen ondersteund vanaf de software release 2.1.1.A.0.6 of later.
En indien het niet lukt om deze te downloaden raden sommige aan om de telefoon geheel uit te zetten en weer aan te zetten zodat het update proces verder kan gaan.
Verder is een "probleem " dat alleen "MyMaps" op dit moment Ant+ ondersteund en dus ook je hartslagband kan zien. Programma's zoals Runtastic kunnen alleen de Zephyr HxM Bluetooth en de Polar WearLink+ band zien die werken via bluetooth. Maar wees niet bevreesd ook dit zal snel veranderen ( zeker omdat runtastic icm een fisica sensor al wel via Ant+ werkt).

- Update - 04-03-2011
Runtastic is er duidelijk mee bezig want men gaf eerst aan dat het moest werken met oa de Sony X8 .... helaas door een fout in de software ( Autofocus functie telefoon !!!) moeten we nog even geduld hebben. Zoals het er nu uitziet wordt het probleem met de volgende runtastic update opgelost.

- Update  13-05-2011
Het was even rustig op dit blog over Ant+ maar achter de schermen gat het gestaag door.
Helaas wel een kink in de kabel omdat een (geleende) SonyEricsson X8 meteen terug moest naar de winkel wegens  een "foutje " ...lees niet werkend.
Kortom op dit moment is er nu geen werkende telefoon met Ant+ .... dus ook geen test. Maar er zijn meer zaken dan het testen van Ant+ en sportapps ( als is dat erg leuk) en die gaan wel door. Maar daar over misschien een volgende keer.

- Update 10-08-2011

Natuurlijk komen er steeds meer nieuwe telefoons op de markt en zo af en toe zitter er juweeltjes bij .... althans aan de specs te zien want de meeste moeten nog op de markt komen. Zo komt SonyEricsson nog dit jaar met een waterdichte Xperia Active en Samsung met de Xcover. Beeide zullen op Android draaien en zoals het er na uit zal zien in ieder geval de Sony beschikken over Ant+
Wanneer er meer nieuws is meldt ik dat zo snel mogelijk.