zaterdag 21 november 2009

Na mist komt .....

Zonneschi .....ik bedoel regen.

Je zou bijna vergeten dat er meer op het programma staat dan hardlopen bij ons.
Maar nee hoor normaal komt er ook nog fietsen bij ( zwemmen staat even op het b plan). Maar net als zwemmen is ook het fietsen er de laatste tijd maar bekaaid mee van afgekomen.
Maar gelukkig zijn er van die dagen dat de fiets toch weer uit het vet gehaald kan worden.

Gisteren ging M-J op pad met de fiets ( en kwam terug met verse melk / kaas van Kaasboerderij de Gelder in Tijnje).
Een tip voor een goede training is om niet de atb / racefiets te pakken maar om zo nu en dan gewoon eens op bijv. de oma fiets ( incl. hond in mand voorop) op pad te gaan.
Het leek wel of ze wind tegen had gedurende de hele weg (25 km) .......... maar gelukkig scheen de zon zodat het een lekker tochtje was.
Je gaat dan wel misschien niet zo hard en hebt geen 27 of meer versnellingen tot je beschikking maar training is het wel.

Vandaag ging ik maar eens op de fiets zitten. Omdat er een erg actief hondje in huis is koos ik ook voor de optie oma fiets met bak voorop ( zo kan hij als ie moe is weer in de bak).
Bijkomend voordeel vandaag was ook dat het erg mistig was en uit ervaring blijkt dat auto's fietsers ( en zeker snelle racefietsers ) dan nog wel eens over het hoofd zien.
De route ging via Beetsterzwaag naar Gorredijk, Jubbega, Olderbekoop, en weer terug via de Hemrik en Beetsterzwaag naar Drachten.
Een leuke tocht ( ook op een "tempo" 23 km per uur ..... geklokt via mijn oude pda met oziexplorer en topokaarten ....... voor de kenner de bekende kabouterkaarten) van ongeveer 2 uur met een totale afstand van ????? want de batterij van de pda gaf de geest na 1 1/2 uur.
Het is wel grappig als je onderweg een paar racefietsers inhaalt .......... eerst er een tijdje achter gezeten maar uiteindelijk voorbij gegaan. Maar dat was toch te veel van het goede ( lees beetje afgang op je oa. dure Bianchi ) dat ze even later mij weer voorbij kwamen incl. kommentaar. Erg grappig en beetje zielig.
Verder ging onderweg de mist over in een lichte regen die tot aan huis doorging en daarna een plaatsmaakte voor de zon ......... slechte timing van die zon.

Morgen maar weer een lange duurloop van 170 min. en eens kijken wat ik dan onderweg weer meemaak.

Oja tip 2 van de dag is om niet je fotocamera batterij in de oplader te laten zitten. Helaas kwam deze tip voor mij helaas vandaag te laat.