woensdag 2 september 2009

Een waterdicht probleem


Een probleem dat je onderweg tijdens het lopen / fietsen kan tegenkomen is regen. En omdat we in Nederland dat nog wel eens tegenkomen moet je jezelf er op voorbereiden . Kleding is op zich niet het grote probleem ……… maar elektronica en water verdragen elkaar wat minder. En dan zullen we het niet hebben over het waterdichte horloge van Patrick (Suunto T6) dat zich al ettelijke malen bewezen heeft dat het met water ( ook ijskoud nieuwjaars water) geen probleem heeft

Nu kan onze Ipod redelijk goed tegen water ( 1 ervan heeft eens 2tal uren in het water gelegen !!!!) maar een mobiele telefoon heeft er wat meer moeite mee ……… vooral als je gebruik maakt van pda ( voor de niet kenner ….een mobiel kantoor met agenda, camera , gps navigatie en telefoon functies ), of dagelijks in weer en wind op de fiets stapt. En op sommige tochten wil je toch de zekerheid hebben dat je in bijv. geval van nood iemand kan bellen. Na veel rond kijken kwamen we uit op de 2 tal telefoons . Als 1ste de sonim xp3 en als 2de de Samsung B2100 ……….Natuurlijk zijn er nog meer op de markt maar hier ging onze voorkeur na uit. De sonim viel echter af vanwege zijn prijs (€ 270,-) en dus werd het de Samsung (€ 100,-) Een water en stofdichte telefoon ( ip-57) met redelijk grote toetsen ( handschoen bediening mogelijk) die ook nog eens tegen een stootje kan. Hij heeft ook nog wat extra dingen aan boord zoals een lampje , camera, bluetooth, radio en mp3 speler. Natuurlijk moet je bij de camera niet zoveel voor stellen maar probeer vandaag er maar een zonder te vinden . Het is nog even wachten en mijn digitale spiegelreflexcamera kan bellen. Maar er is natuurlijk ook een ding dat ik liever anders had gezien ... zoals de schermbeveiling ( indien ingeschakeld ) die gaat er weer erg snel op en het kabeltje van het oortje had iets langer mogen zijn. Verder is de aansluiting van de oplader en/of oortje aan de rechterkant geplaatst en dat was in het begin wel even wennen maar tijdens het lopen past het juist weer prima in mijn loopbroekje.
We hebben ze nu al een aantal maanden en zijn er nog steeds tevreden over. De eerste vallen op asfalt en regenbui hebben ze allebeide goed doorstaan, al moet er wel bij gezegd worden dat dit zonder aangesloten oortje was. We nemen ze liever niet ( altijd) mee met het lopen ...... en pakken zeker niet op maar soms blijft het toch handig en veilig om ze bij je te hebben.