vrijdag 26 februari 2010

Het tellen van zwemrondjes met de Pool-Mate

Het is alweer even geleden maar zwemmen hoort er bij ons ook bij. De laatste maanden is dat echter een beetje bij ingeschoten ( en dat terwijl je in het zwembad geen last hebt van de winter) en verdrongen door het hardlopen.
Maar dit hopen we de komende maanden weer op te pakken zodat er ook weer een triathlon ( of triatlon) op de agenda komt te staan in 2010.

Maar een van de nadelen ( voor mij) bij het zwemmen is het tellen van het aantal baantjes in het zwembad. Dit gaat redelijk goed met 50 meter baantjes maar zo af en toe ligt er in het 50 meter bad van Drachten een loopbrug die het zwembad in 2x 25 meter (ok .. 24,5) deelt zodat er aan beide kanten gezwommen kan worden ( denk aan zwemmen en waterpolo en zo).
En het is nog wel eens voorgekomen dat ik gedurende de baantjes de tel kwijt raak. Wat weer niet zo goed is voor de training.

Nou is hier natuurlijk al lang wat op gevonden maar het kan altijd beter ( en leuker / mooier etc) en nu ook door de zwemmer zelf.
En nu is er dan een horloge op de markt gekomen die dit voor je doet ........de Pool-Mate.
Dus geen knop indrukken aan het einde / begin van een baantje. Nee de start knop indrukken en pas weer uitdrukken als je klaar bent met je training. Maar je kan hem natuurlijk ook gebruiken zonder de ronde tijden ....... bijv. bij openwater training en voor diegene die wel zijn totale gezwommen afstand / hoeveelheid slagen wil zien.
Verder registreert het je ronde tijden / aantal en soort zwemslagen / snelheid / totale afstand / calorie├źn verbruik en waarschijnlijk nog een aantal zaken. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten want ...... zo rond de € 75,- (Triathlonshop.be) of € 85,- ( SportEmotion).

Ik heb het zelf nog niet kunnen testen maar ik kom op andere sites / blogs en zo voornamelijk positieve indrukken tegen. En hier een stukje van hun zelf over het horloge.
Het is een horloge die het gat opvult dat Suunto/ Polar en Garmin laten liggen wat zwemmen betreft. Zelfs de Garmin 310XT laat steekjes vallen in het water (gps + Ant icm water gaan niet samen ..... of je moet voor de oplossing onder de badmuts gaan voor wat betreft de gps).

Onze lijst van gewilde Gadgets heeft er weer een bij gekregen.

- Update ......wanneer te koop  !!!!!!! .... de "LapView" ..... een gps sensor (Ant+) voor achterop je zwembril. De ideale oplossing voor bij je horloge met Ant+ ontvanger ( Garmin 310 etc). Maar sinds de aankondiging is het erg stil geweest en is het wachten over verder nieuws