maandag 15 november 2010

Running Center Cross Circuit 2010 ... Leeuwarden

Zowel start als finish
Vandaag begon het cross seizoen weer met de 1ste loop in Leeuwarden van het Running Center Cross Circuit.
Nu ging ik er zoals gewoonlijk weer vanuit dat er gelopen zou worden op een eilandje in de "Froskepollen" te Leeuwarden maar gelukkig las ik op tijd het blog van Hero met als mededeling dat we nu van start gingen bij "De Groene Ster". De planning was om op de fiets te gaan maar iets teveel regen weerhield ma van dit plan. We mogen dan wel "nuts" zijn maar omdat ik die middag toch nog een keer naar Leeuwarden zou fietsen koos ik deze keer voor de auto. M-J maakte onze naam wel waar door in de stromende regen om 06.00 naar haar werk te fietsen ....... dapper.

Op tijd aangekomen en startnummer afgehaald kwam ik Pieter nog tegen die foto's ging maken ( hij zou  pas om 15.00 starten bij de " echte wedstrijd" voor zijn 1ste cross) .... ik koos voor de recreanten en samen met Hero en Gerjanna starten we om 11.30 aan onze modder rondjes.
Ik had geen plan in het hoofd wat betreft deze wedstrijd ...... ik stond bij de start wat achteraan en kwam na 100 meter er al snel achter dat het op bepaalde stukken erg smal zou zijn en van doorlopen soms geen sprake kon zijn.

Toen ik daar Hero en Gerjanna zag lopen besloot ik bij ik bij ze te blijven en zo samen met Hero Gerjanna naar haar 1ste cross eindstreep te begeleiden.  Mijn fototoestel was mee dus kon ik misschien nog wel wat leuke actie foto's maken. Helaas zat er wat modder (!!!!!!) op de lens dus de meeste foto's zijn onscherp maar een enkel filmpje heeft het toch gered. Maar wat is er leuker als iemand te helpen om zijn / haar (dit geval) doel te volbrengen ... En dan met een vliegende Hero erbij .......


Het was zowel genieten als oppassen want  de regen van de afgelopen dagen zorgde voor een mooi modderrijk parcours. Dit zou nog wat worden met de vele wedstrijden hierna.
Bij rondje 6 stopte Gerjanna en liep ik samen met Hero nog even waarna ik het ook voor gezien hield zodat hij alleen verder moest. Eindtijd iets in de 44 min. met 8 km onder de schoenen ..... helaas niet de volle 10km dit keer. Ik was best wel moe en wou mijn krachten nog wat sparen want er moest ook nog gefietst worden (Jan kooistra riep nog zo mooi om dat ik waarschijnlijk ook hier al op de fiets zou zijn).
Ik had bedacht om na de wedstrijd na huis te rijden me om te kleden en op de racefiets (en fototoestel) weer terug te fietsen om daar wat foto's te nemen van oa de wedstrijd om 15.00 (lees Pieter) en daarna naar Leeuwarden te fietsen .

Alles zag er goed uit ..... wel veel wind en klein beetje regen tot het moment dat ik ergens over heen reed ( tak / losse tegel !!) en de fiets niet meer terug wou schakelen ........ en dan zit je natuurlijk net in het zwaarste verzet. Zonder gereedschap bij me ( vergeet je 1 x mee te nemen zal je het altijd zien) kreeg ik het niet voor elkaar.  Ik was al ruim op weg en en dacht dat het wel zou moeten lukken.
Nog een paar km verder met de wind vol tegen moest ik echter de handdoek in de ring gooien ...... het werd echt even te zwaar en begon wat last te krijgen van mijn rechter kuit.
Ik besloot om te keren  en nu met de wind in de rug naar huis te rijden ...... dan maar een warme douche en wat eten ..... ook niet verkeerd.

Kortom een dag van succes en minder succes ..... fiets tochtje naar Leeuwarden ging 2x niet door .... geen foto's van Pieter ( en de rest)  kunnen nemen .... niet goed werkende fiets ( nog niet naar gekeken) maar aan de andere kant iemand die haar 1ste cross goed heeft doorstaan en misschien dit nog wel eens vaker wil doen. En ik redelijk schoon uit de strijd ben gekomen ..... al waren we even van plan om een mooie snoek duik in de modder te maken.
Op naar naar de volgende cross.